Prisztás-gyilkosság: beismerő vallomást tett Jozef Roháč

2019. június 14. 11:42

A megbízást az ukrán maffiától kapta, 15 ezer márkáért hajtotta végre.

2019. június 14. 11:42

Beismerte Prisztás József meggyilkolását Jozef Roháč a Fővárosi Törvényszéken perújítás keretében megtartott pénteki tárgyaláson. A szlovák férfi a szegedi Csillag börtönből videotechnika segítségével tett vallomást.

Roháč arról beszélt, hogy a megbízást az ukrán maffiától kapta, a dunaszerdahelyi bűnözői csoport közvetítésével, és a gyilkosságot 15 ezer márkáért hajtotta végre.

Szerinte a vallomását támasztja alá, hogy csak az elkövető, vagyis, ő tudhatja, hogy a nyomozók nem találtak töltényhüvelyt a helyszínen. A hüvely ugyanis abban a nejlonszatyorban maradt, amellyel „álcázta” a hangtompítós pisztolyt.

Prisztás József 1996-ban történt meggyilkolása ügyében a bíróság korábban jogerősen 15 év szabadságvesztéssel sújtotta felbujtóként Portik Tamást, továbbá elítélték tettesként Hatvani Istvánt és bűnsegédként egy harmadik vádlottat.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. június 14. 15:46
Semmi politika, simán csak a bűnözés, nincs mit elvállalni, a betyárbecsület (igen jó magyarnyelvű fogalom) nem etikai és erkölcsi kategória, ne ilyenek mozgassák az igazság iránytűjét! Azonnal abbahagyni ezt az eljárást!
dave
2019. június 14. 14:27
Én meg Misi Mókus vagyok Waltdiesney-ből.
Sulammit
2019. június 14. 12:49
Na végre. Ezt mindenki tudta.
Balango
2019. június 14. 12:37
Szerintem ez "az ukrán maffia" kitétel blöff. Rohac - ő tudja, miért - magára vállalta az ügyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!