Elítéli a bohócforradalmat a Honvédszakszervezet

2011. június 15. 16:23

Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János szakszervezeti vezető is elítélte a „bohócforradalomat” szerdai egyeztetésükön, szerintük a rend- és tűzvédelmi szakszervezetek demonstrációja politikai akció.

2011. június 15. 16:23

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvédszakszervezet közös közleménye szerint bár a minisztérium és a katonák érdekvédő szervezete közötti egyeztető tárgyalások még nem zárultak le, és a szakszervezet vezetése a kormány nyugdíj-előterjesztését a jelenlegi formájában nem tudja elfogadni, „Czövek János leszögezte, hogy a vitákat nem politikai megmozdulásokkal, hanem a tárgyalóasztalnál kívánja megoldani”. A két vezető egyetértett abban, hogy „a feltételezhetően politikai háttértámogatással bíró”, csütörtökre meghirdetett eseményt nem tekintik érdekvédelmi megmozdulásnak. Leszögezték továbbá, hogy „az érdek-képviseleti tevékenység nem terjedhet ki és nem irányulhat politikai agitációra”, amelyet egyébként a katonák jogállásáról szóló törvény is tilt.

A Honvédszakszervezet elítél minden, érdekvédelmi tevékenységnek álcázott politikai akciót – írják. A Honvédszakszervezet vezetője az egyeztetésen kijelentette, hogy nem támogatja, és nem vesz részt a rendezvényen, alapszervezeteit pedig arra szólítja fel, hogy hasonlóan cselekedjenek. Mindkét tárgyaló fél megerősítette, hogy „a Magyar Honvédség a rend oldalán áll, és elutasítják, hogy a haza fegyveres szolgálatára felesküdött katonákat bárki politikai eszközként használja fel”.

Czövek János kiemelte, hogy várják a tárgyalások folytatását a honvédelmi tárcával a katonák életpályamodelljének új koncepciójával kapcsolatban, amelynek során továbbra is határozott formában, de a jogszabályok keretein belül kívánják érvényesíteni a katonák érdekeit. Hende Csaba az egyeztetésen ígéretet tett arra, hogy a szakszervezetet teljes mértékben bevonják a kidolgozó munkába. A tárgyalást június 20-án folytatják.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2011. június 15. 23:24
Bohóctüntetők demonstrálnak egy bohóckormány ellen. Hajrá bohócország.
HSL
2011. június 15. 21:01
Ne bohóckodjunk már, zsírt bele: http://www.youtube.com/watch?v=qKLjZ7sEzp4
romboló
2011. június 15. 17:51
akkor a 17 rendvédelmis szakszervezetből 4 lefeküdt a kormánynak rájuk semmi szükség, javaslom a tagság lépjen át a többi 13.-ba mert azok ki mernek állni mellettük,a négyet megvették azok semmire nem jók (vezetőik bankszámlája jól meghízott a tagság pénzéből)
romboló
2011. június 15. 17:50
akkor a 17 rendvédelmis szakszervezetből 4 lefeküdt a kormánynak rájuk semmi szükség, javaslom a tagság lépjen át a többi 13.-ba mert azok ki mernek állni mellettük,a négyet megvették azok semmire nem jók (vezetőik bankszámlája jól meghízott a tagság pénzéből)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!