Végső jelentéstelenség

2017. december 03. 09:40

Önnek is van kórképe: moral insanity. Így hívják azt a tünetegyüttest, amelyet ön egymaga hordoz a kezdetektől a végig.

2017. december 03. 09:40
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Beszéljünk őszintén: nem az a baj, hogy ön egy elaggott, elbutult vénember, ó nem, korántsem! Az elaggottságnak, agyalágyulásnak van és lehet méltósága, és mindenképpen van helyi értéke. Arról nem beszélve, hogy az ezzel szembesülőt eleve lefegyverezi, mert együttérzésre, szánalomra, megértésre, türelemre kényszeríti. Ön azonban egy cégéres gazember. Az volt mindig. Önben nincs, de bennem van annyi méltóság, hogy ne idézzem ide újra pontosan az ön saját szavait… Miről is? Hát bármiről. Sorsról, felelősségről, elhurcolt vagy elhurcolásra kijelölt zsidók vagyonának »összegyűjtéséről«, a jótékonykodás önfelmentő, önigazoló, búcsúcédulás álságosságáról és persze Istenről és önmagáról, illetve e kettő összemosásáról.

Önnek is van kórképe: moral insanity. Így hívják azt a tünetegyüttest, amelyet ön egymaga hordoz a kezdetektől – ma már bizonyossággal kimondhatjuk – a végig. De még csak nem is ez az ön legfőbb bűne. Hiszen ez is határos már a betegséggel, ami felmentést jelenthet, még ha csak részlegeset is. De az ön és az önhöz hasonlatosak legnagyobb bűne a jelentésnélküliség piedesztálra emelése.

Ön és az önhöz hasonlók a semmit sem jelentő szavak apostolai. Van, aki ezt egyszerűen hazugságnak nevezi. Pedig nincs igaza. Ez több mint hazugság. Ez pusztítóbb, súlyosabb és hosszabb távon ható gazemberség. Hallotta már, ugye, hogy a »csókok íze számban hol méz, hol áfonya«? Szép kép, igaz? Egy magyar költő írta, akit zsidóként meggyilkoltak egy iszonyatkor pribékjei. E képből kiindulva próbálja felfogni a másik képet, amely önről és az önhöz hasonlókról szól. Azt, hogy önök semmit sem jelentő szavakat adnak a szánkba. S a semmit sem jelentő szavaknak nem az ízük elviselhetetlen, hanem a tudatra gyakorolt rettenetes hatásuk. A semmit sem jelentő szavak a gondolkodás zálogházai, uzsorásai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2017. december 04. 14:32
Bayer egy jelentéktelen kiskutya, amelyik a gazdája háta mögül ugat fejhangon. Jobb időkben az ilyen szemtelenkedő szöveg íróját megbotozták az utcán.
syphax
2017. december 04. 12:45
1.) Bayer Zsoltnak tartalmilag--mint majdnem midig--TÖKÉLETESEN IGAZA VAN. Tehát: MOST IS IGAZA VAN--akkor is, ha valakinek ez az igazság nem tetszik. Viszont: 2.) Az, hogy milyen stilusban, milyen FORMAI KERETEK között miondja meg vagy írja le az igazságokat B.Zs., az a MÓD nem mindég célirányos, nem mindig felel meg az "okos taktikai követelményeknek". És nem(!) azért nem, mert az "izé-mizé, kérlekalássan, elkenő, mézes-mázos" szövegelésforma oly' nagyon szimpatikus lenne. Hanem inkább azért, mert a NYERS stilus olyannyira idegen sokaktól, hogy még ha egyetértenek is B.Zs.-al, nem látván a pipától ilyenkor, NEM "AZT" ÉRTIK KI az írásából, amit mondani akar....B.Zs. Pedig-pedig velejéig egyetértenek Vele.
incze
2017. december 04. 02:20
helyes, a mandiner idióták megkapták a mai extra bayer kockacukrot, a köznépnek (mészáros press, nermédia) nincsen ilyen csemege, csak uncsi napi szárazkenyér sorosozás jut
Cezar
2017. december 04. 00:21
Menj már nyugdíjba! Úgy is most emelték meg a haverjaid! Jut neked is zacskószemű... Azt azèrt köszönjük, hogy ritkán látunk!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!