A német kancelláré a történelmi felelősség

2015. november 11. 11:24

A német társadalomba generációkon át azt sulykolták, hogy apáik és dédapáik bűneiért a következő generációk is felelősséggel tartoznak. Ezen a kollektív bűntudaton úgy próbáltak enyhíteni, hogy meghirdették a teljes tolerancia és multikultúra elvét, országuk kapuit szélesre tárták.

2015. november 11. 11:24
Szabó László Zoltán
Magyar Idők

„És immár ismét helyben vagyunk. Németország ma számos problémával küszködik, a bevándorlók áradata, a Volkswagenbotrányok a lassuló gazdasággal, sőt egy belpolitikailag igencsak meggyengült kancellárral, aki jelenleg Európa tényleges vezetője is egyben. Ami most a legkevésbé kell nekik, az a náci múlt bármilyen szintű megjelenése. Angela Merkel betegesen irtózik attól, hogy bármilyen szubkultúrával konfrontálódjon, és mereven elutasította a nürnbergi polgármester kezdeményezését, habár szövetségi szinten nem sokat tehet ellene. Volt olyan ötlet is, hogy mivel itt egy óriási területről van szó, esetleg menekülttáborokat is építhetnének a helyszínen, de ezt a többség szintén elvetette, habár az lett volna a sors különleges iróniája, ha azt a helyet, ahol az SS parádézott egykoron, most afganisztáni menekültek birtokolnák. Így a karbantartás egyelőre nem kezdődött el – a felújítás szót meg sem volt szabad említeni –, és a tér továbbra is olyan, mint eddig: hatalmas, néma, elhagyatott, és saját történelme súlyától roskadozik.

A német társadalomba generációkon át azt sulykolták, hogy apáik és dédapáik bűneiért a következő generációk is felelősséggel tartoznak. Ezen a kollektív bűntudaton úgy próbáltak enyhíteni, hogy meghirdették a teljes tolerancia és multikultúra elvét, országuk kapuit szélesre tárták, először a volt Jugoszláviából érkezett vendégmunkások, majd a törökök százezrei előtt. De a vezekléshez még ez sem volt elég. Az amerikai írótörténész, Daniel Goldhagen egyik írásában nem kevesebbet állított, mint hogy a fasizmus eszméje genetikailag van kódolva a német tudatalattiban. Ez nyilván erős szerzői túlzás, de nem változtat azon a tényen, hogy újabb és újabb muzulmán tíz és százezrek várakoznak bebocsátásra a német földi paradicsomba.

Megtehetike vajon Goethe utódai, hogy lezárják határaikat, hogy ezáltal ismét elítélje őket a történelem, vagy ha nem zárják le, akkor országuk – és egyúttal Európa – végzete is megpecsételődik? Mindkét esetben Németországé a történelmi felelősség, azonban a máig ható kollektív bűntudat egyszerűen nem lehet Európa létének vagy nemlétének záloga. Ki kell végre mondani, hogy közös túlélésünknek csak egyetlen garanciája van: védenünk kell, ami a miénk, az pedig a nyugati civilizáció és a kereszténység.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. november 11. 21:23
"Az egyesült Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz", ez Németországra is igaz, és klezmerről, kétdecis söröspohárról szó sem volt, tehát lenne hová visszatérni, németül. Az angolokat a tízes pénzrendszer megrengette, az € bevezetésével teljesen olyanok lennének mint most a németek. (Good save the Font)
kjkj945
2015. november 11. 18:33
Mér kell kan cella ár!
tevevanegypupu
2015. november 11. 18:28
Ezzel a szisztémával - a bűntudat sulykolással - egész könnyedén kirobbanthat egy harmadik világháborút is. Csak úgy védekezésképpen. És nagy valószínűséggel a tudjukkik lennének megint az első számú célpont..Mindenki döntse el, hogy megérdemlik-e vagy nem.
Antigoné
2015. november 11. 13:09
A németek totális agymosáson mentek keresztül a holokauszt miatt, most megint egy európai katasztrófa (mert a migránsáradat már azzá lett) kell hozzá, hogy merjenek a saját fejükkel gondolkodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!