Így látta Szoboszlai a Betis elleni győztes gólját

2024. július 27. 17:08

A spanyolok elleni edzőmeccs után az angol újságok magasztalják a Liverpool magyar válogatott középpályását.

2024. július 27. 17:08
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (L) celebrates after scoring his team first goal during the English League Cup quarter-final football match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, north west England on December 20, 2023.

Nyitókép: Oli Scarff/AFP

 

Pénteken este, 42679 néző előtt lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Egyesült Államokban a Liverpool labdarúgócsapata a pennsylvaniai Pittsburghben található Acrisure Stadiumban. Szoboszlai Dominik a kezdőcsapatban kapott helyet a Real Betis ellen, s az ő góljával nyert a Pool 1–0-ra. A magyar válogatott csapatkapitánya a mérkőzés 34. percében a Mohamed Szalah-tól kapott sebészi pontosságú labdát lőtte laposan a hosszú sarokba. Ennyit arról, hogy az egyiptomi klasszis nem passzol Szoboszlainak… Amúgy, mint később kiderült, ez volt az edzőmeccs győztes gól.

Ezt is ajánljuk a témában

„Jó passz volt Mótól, de persze ő tudja, hogyan kell megjátszani ezeket a labdákat. Remélem, hogy sok ehhez hasonló akciót fognak látni az előttünk álló szezonban. 

Mindig jó gólt szerezni, és segíteni a csapatot a győzelem megszerzésében, ez kétségkívül önbizalomnövelő volt. 

Korábban volt néhány egyéni gólom is, de az az igazi, amikor összjáték előzi meg, ám mindenekelőtt a csapat a legfontosabb. Ha csapatként jól működünk, akkor az automatikusan hozza magával a jó egyéni teljesítményeket, s minden játékosnak jól megy. Ez a Liverpool kicsit más, mint az előző, ami persze érthető, hisz Arne Slot személyében új vezetőedzőnk van. De vele is mindenre készen állunk, egy a célunk” – mondta Szoboszlai a meccs után élőben az LFC TV-nek.

Az angol sajtó a meccs után dicsérte Szoboszlait, s ez az osztályzatokban is megmutatkozott. A Rousingthekop.com 6-osra, a Liverpoolworld.uk, a Liverpool.com és a Uk.sports.yahoo.com 7-esre, a Liverpoolecho.co.uk 8-asra értékelte a magyar futballista játékát a Betis ellen.

„Kezdetben nem volt világos, milyen poszton is játszik Szoboszlai, olykor a középcsatár, máskor a támadó középpályás posztján tűnt fel. Viszont remekül időzítette megiramodásait, a támadásbefejezése pedig tökéletes volt” – írta a Liverpool Echo.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2024. július 28. 16:41
Hajrá Domi!
gyaloggos
2024. július 27. 21:15
ÁRADOZIK SZOBOSZLAIRÓL az angol sajtó. AMÚGY DOMINIK odaszólt Szalahnak, - merthogy tőle kapta a gólpasszt - hogy az előző szezonban ez nem gyakran fordult elő. MOST is azt mondom egyébként, hogy KLOPP felforgatta az utolsó időkben a POOLT, senki nem találta a helyét, azért voltak az utóbbi kudarcok .
grenki-2
2024. július 27. 18:06
Csak aztán nehogy ennyibe maradjon...jól kéne focizni ezután is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!