Édesapja sikereit ismételheti meg Benedek Mór, ha így folytatja

2024. július 11. 11:07

A legendás vízlabdázó, Benedek Tibor fia volt a csapat vezére az U18-as világbajnokságon, amit megnyert a magyar válogatott Buenos Airesben.

2024. július 11. 11:07

Nyitókép: MVSZ

 

Jóképű, mint az apja, és úgy tűnik, a vízilabdához is megvan tehetsége Benedek Mórnak. A 17 éves, kapásoldalon játszó fiatalember a Buenos Airesben rendezett U18-as világbajnokságon vb-címig vezette a magyar válogatottat, ráadásul a szerbek ellen 12–10-re megnyert fináléban két, szemet gyönyörködtető góllal vette ki a részét a sikerből. Egy biztos, az édesapja, Benedek Tibor a páratlan tehetségét a fiának is továbbadta.

Ha valamikor, akkor most biztosan elégedetten tekint le ránk egy felhő széléről a játékosként háromszoros olimpiai bajnok, Eb-győztes és világbajnok Benedek Tibor, aki 2020 nyarán, hosszan tartó betegség után hagyott itt bennünket. A valaha volt egyik legjobb vízilabdázó most boldog lehet ott, a többi égi csillag között, ugyanis itt lent, a Földön ismét egy Benedekről beszélnek az uszodák világában. Ugyanis hőn szeretett fia, Mór is bevéste az első bejegyzését a sportág aranyoldalaira – írja a Magyar Nemzet.

Apa és fia között nemcsak külsőleg van hasonlóság – egyébként úgy is elképesztő, mint két tojás –, hanem a pályafutásukat illetően is. 

A karrierjük kezdetét tekintve sok a hasonlóság közöttük. Benedek Tibor A 17 éves nyerte pályafutása első aranyérmét az U17-es Európa-bajnokságon. Ez persze már jó rég, még 1989. július 23-án volt. Az isztambuli döntőben Magyarország 10–9-re verte Jugoszláviát, s Benedek Tibor 3 gólt lőtt. A legendás pólós fia, Mór is 17 éves szerezte pályafutása első aranyérmét, ő Argentínában, az U18-as világbajnokságon. A 2024. július 10-én, Buenos Airesben rendezett döntőben Magyarország 12–10-re győzte le Szerbiát (amely az egyik jugoszláv utódállam, s még ebben is hasonlít a papájához), s Benedek Mór a fináléban két gólt dobott.

„A legenda újjáéled, a mi szemünk pedig picit nedvesebb a szokásosnál is”

 – írta közösségi oldalán a magyar szövetség.

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. július 12. 09:59
Nem falábú buta focista, az tuti!
Reszelő Aladár
2024. július 11. 13:17
Ha van haláleset, ami még mindig felkavar, az Benedek Tiboré. De van új Benedek a medencében, nagy teher lesz ez neki, de a bíztatást meg fogja kapni mindenkitől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!