Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

„Erre a gólra vártam, mióta futballozni kezdett!” – Csoboth Kevin édesapja a fiáról

2024. június 24. 10:15

Csoboth Róbert tagja volt a 40 évvel ezelőtt U17-es Eb-t nyerő ifjúsági válogatottnak és a Pécsi MFC csapatában 79 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, sőt három évig az ausztrál Adelaide Cityben légióskodott.

2024. június 24. 10:15
CSOBOTH Kevin
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A boldog apuka az Nso.hu megkeresésére elmondta, „Kevin ötéves kora óta játszik, és ezzel a góllal koronázta meg azt a menedzselést és támogatást, amivel a kezdetektől segítettük őt”. Az édesapa hozzátette: „ezért a mai estéért megérte tizenkilenc évet dolgozni. Nagyon büszkék vagyunk!”

Csoboth Róbert azt is elárulta: a Svájc és a Németország elleni találkozókat élőben nézték végig Kölnben és Stuttgartban, de a Skócia elleni mérkőzést amolyan babonából is kihagyták, hiszen „Kevin akkor rúgta a hét gólját is az Újpestben, amikor nem voltunk kinn a meccsén”.

Csoboth Kevin közvetlenül a lefújás után hívta a szüleit, és az édesapa egyből észrevette, hogy a fia

ekkor még szinte sokkhatás alatt volt, fel sem fogta, hogy mi történt. Csak annyit kérdezett: apa, örültök? Mi az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat...”

CSOBOTH Kevin
Sírni csak a győztesnek szabad? Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csoboth Róbert azt is elmesélte, mit élt át abban a pillanatban, amikor a fia a győztes találatot megszerezte: „Amikor az első helyzeténél a kapufára lőtte a labdát, nem hittem el, hogy nincs egy kis szerencséje. Régen lelkileg megtörték az ilyen szituációk, amikor kihagyott egy gólhelyzetet. Most viszont ment tovább, mintha mi sem történt volna, és a gólnál higgadt tudott maradni”.  

Azt is több helyen megjelent már, hogy Csoboth Kevin és Szoboszlai Dominik a Főnix Goldban csapattársak voltak. Ezzel az epizóddal kapcsolatban a boldog édesapa csak annyit fűzött hozzá:

„Hihetetlen, hogy most ugyanúgy együtt örülhettek egy gólnak Szoboszlai Dominikkal, már a válogatottban, mint tizenkét évvel ezelőtt a Főnixben”. 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2024. június 24. 16:31
Koplárovics Béla
Csomorkany
2024. június 24. 12:50
Nagy gratula! De azért még néhány hasonlót kérnénk ám!
Darthvader
2024. június 24. 12:41
Őszinte szívvel gratulálok a CSAPATNAK, KEVINNEK, ROSSINAK ÉS A SZÜLŐNEK IS. Mindenkinek, aki tett a győzelemért. Példásan küzdöttek. Jobbulást Vargának, HAJRÁ MAGYAROK!
GrumpyGerald
2024. június 24. 12:22
Talán új Puskás született...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!