Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Él még a remény: így juthat tovább a magyar válogatott a csoportból

2024. június 20. 09:45

Győzelemre és szerencsére is szükségünk lesz a továbbjutáshoz.

2024. június 20. 09:45

A nyitókép illusztráció. Fotó: HESHAM ELSHERIF / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A labdarúgó Eb A csoportjában a magyar válogatott szerdán 2-0-ra kikapott a németektől, így sajnos még mindig pont nélkül állunk. A kvartett másik mérkőzésén a svájciak és a skótok 1-1-re végeztek egymással.

Mivel a skótok az első fordulóban 5-1-re kikaptak a németektől, mi pedig 3-1-re a svájciaktól, ez már előrevetítette, hogy a harmadik fordulóban a magyar–skót meccs a csoport harmadik helyéről dönt majd. Amennyiben a skótok tegnap nyertek volna a svájciak ellen, akkor még a magyar–skót–svájci körbeverés lehetőségével is számolnunk kellett volna, de erről már nincs szó – emelte ki a Magyar Nemzet.

Bár együttesünk pont nélkül, 1-5-ös gólkülönbséggel áll a csoport negyedik helyén, Szoboszlai Dominikék számára még él a remény a továbbjutásra. A lap megjegyezte, hogy amennyiben vasárnap legyőzzük a skótokat, akkor a sorsunk attól függ, hogyan alakulnak majd a további eredmények a többi csoportban.

Az A csoport jelenlegi állása: 1. Németország 6, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

Az esélyeink

Egy biztos: legjobb esetben is csoportharmadikok leszünk. Ha úgy számolunk, hogy vasárnap legyőzzük a skótokat, három pontunk lesz; és ha akadna két csoportharmadik, amely nem szerez három pontot, akkor nem is kell a gólkülönbséget nézni, továbbjutók vagyunk. S az nagyon jól jött számunkra, hogy a B csoport második fordulójában a Horvátország–Albánia találkozó tegnap 2-2-re végződött, az albánok a 95. percben egyenlítettek. Az első körben a horvátok 3-0-ra kikaptak a spanyoloktól, az albánok pedig 2-1-re az olaszoktól, vagyis mindkét csapatnak egy pontja van.

Amennyiben hétfőn az albánok nem nyernek a spanyolok, a horvátok pedig az olaszok ellen, akkor a csoport harmadik helyezettjének legfeljebb két pontja lehet. S erre azért komoly esély van.

– emelte ki a Magyar Nemzet.

Mivel a 2. fordulóból még csak három meccset játszottak le, a C, D, E és F csoportban egyelőre nehéz tisztán látni. Ám a 2016-os a 2021-es történéseket is alapul véve arra nem nagyon számíthatunk, hogy lesz még egy csoport, amelyben a harmadik helyezett csak egy vagy két pontot szerez. De azért előfordulhat. Ha a D csoportban a Lengyelország–Ausztria meccs döntetlen lesz, majd a záró körben a lengyelek kikapnak a franciáktól, az osztrákok pedig a hollandoktól. Vagy ha az F csoportban a Csehország–Georgia meccs pontosztozkodással végződik, majd a harmadik körben a csehek kikapnak a törököktől, a georgiaiak pedig a portugáloktól. Ha ezek bekövetkeznének, az említett két csoportban a harmadik és a negyedik is egy pontot gyűjtene.

Ha Rossi csapata legyőzi a skótokat, hétfőn még biztosan nem utazik haza

Láthattuk, 2016-ban és 2021-ben is a gólkülönbség döntött a harmadik helyezettek között, s nekünk most a mínusz néggyel nagyon rosszul áll a szénánk.

A lap kiemelte, hogy Marco Rossi csapatának a skótok ellen legalább háromgólos sikerre lenne szüksége,

hogy abban reménykedhessen, három ponttal és jobb gólkülönbséggel jut a 16-ba. Ám, ha már egy egygólos győzelem összejönne, hétfőn nem utazhatna haza, mert a csoportkör szerdán zárul, s az is előfordulhat, hogy csak aznap nem sokkal 23 óra előtt dől el a sorsunk.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2024. június 24. 00:46
Legalább kétgólos győzelem nyugodtabbá tett volna, de így is 90%-nál nagyobb az esély a továbbjutásunknak. A 16 között pedig győzni kell.
Józsi6
2024. június 20. 11:54
Nekem pont ugyanekkora az esélyem az Euro lottón, mint a magyar csapatnak.
masikhozzaszolo
2024. június 20. 11:53 Szerkesztve
Van még esélyünk. Ha mindenkit rajtunk kívül elvisznek Ukrajnába katonának. Bocsánat, önként mennek. Na, de gyorsan, fontos az idő! Egy csoport, egy zászlóalj.
0123456789-2
2024. június 20. 11:52
A skótokkal talán összejön egy döntetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!