Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Bajban Svájc, komoly probléma nehezíti a válogatott magyarok elleni felkészülését

2024. június 12. 08:43

Első Európa-bajnoki csoportellenfelünk felháborodott, nem alaptalanul. Az UEFA is keresi a megoldást...

2024. június 12. 08:43

Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

A stuttgarti edzőpálya kiemelkedően rossz minőségére panaszkodik a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő svájci labdarúgó-válogatott.

A hétfőn napvilágot látott felvételek szerint Murat Yakin szövetségi kapitány kritikus szemmel nézegette a Waldau Stadion gyepszőnyegét, és rendkívül elégedetlennek látszott.

A svájci szövetség levélben fejezte ki nemtetszését az európai szövetségnek, mondván, a pálya nem felel meg a szabványnak.

A Blick című napilap beszámolója szerint a játékosok és a szakmai stáb tagjai azért panaszkodnak, mert az elmúlt napok esőzései göröngyössé és egyenetlenné tették a gyepszőnyeget. Ennek ellenére továbbra is a negyedosztályú Stuttgarter Kickers stadionjában edzenek a svájciak, mert az alternatívaként felkínált élvonalbeli VfB Stuttgart edzőközpontjáig túlságosan sokat kellene utazniuk, ez pedig teljesen felforgatná a felkészülési programjukat.

Ezt is ajánljuk a témában

Alaposan kivesézik Sallaiékat a svájciak

Telt ház előtt tartott nyilvános edzést első Európa-bajnoki csoportellenfelünk, amely gőzerővel készül a szombati meccsre. Murat Yakin csapatának tagjai most a stuttgarti tréningpályára panaszkodnak.

Hétfőn este összeült a csapattanács: Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Manuel Akanji, Denis Zakaria, Yann Sommer és Remo Freuler. Utóbbi, az elmúlt szezonban Bolognában szereplő rutinos középpályás így nyilatkozott az egyeztetést követően:

Negatívan meglepetés volt számunkra a fű. De egyértelmű: nem engedjük, hogy ez elvonja a figyelmünket. A stadionokban pedig, reméljük, a fű amúgy is jobb lesz.”

Mint ismert, Svájc első csoportellenfele szombaton a magyar válogatott lesz Kölnben, majd jövő szerdán Skóciával, jövő vasárnap pedig a házigazda Németországgal találkozik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 12. 10:52
AZÉ nehogy ELALTASSANAK már bennünket!
Bömbi
2024. június 12. 09:51
"az alternatívaként felkínált élvonalbeli VfB Stuttgart edzőközpontjáig túlságosan sokat kellene utazniuk, ez pedig teljesen felforgatná a felkészülési programjukat." Mi csak át sétálunk. Mint a régi szép időkben: ki megyünk a grundra labdázni, aztán végig verjük a fél világot... HAJRÁ FIÚK!
billysparks
2024. június 12. 09:25
a csapattanács: Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Manuel Akanji, Denis Zakaria, Yann Sommer és Remo Freuler. Az albán"B" csapat.
papamaci57
2024. június 12. 09:10
Mi viszont jól döntöttünk, hogy azt a kis bajor üdülőközpontot választottuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!