Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Mérlegre tette Szoboszlai első PL-idényét az Anfield Index

2024. május 27. 21:41

A Liverpool legnagyobb szurkolói portálja azt is tudja, mi kell ahhoz, hogy a magyar klasszis még jobb legyen jövőre.

2024. május 27. 21:41
Liverpool's Dominik Szoboszlai and Chelsea's Enzo Fernandez (right) battle for the ball during the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Wednesday January 31, 2024.

Nyitókép: Peter Byrne/PA Images via Getty Images

A Liverpool FC egyik legnagyobb szurkolói oldala, a klub életének minden pillanatáról beszámoló Anfield Index rendszeresen értékeli a labdarúgók éves teljestményét, és idén Szoboszlai Dominikkal sem tettek kivételt. A portál szeritn Szoboszlai 2023/2024-es idényében tényleg volt mindenből, a szó legszorosabb értelmében. Úgy vélik, a magyar labdarúgó kulcsjátékos lett a Mersey-parti egyesületben, és játéka jelentős figyelmet keltett.  

Szalagcímeket érdemlő számok

Szoboszlai idén több versenysorozatban is letette a névjegyét. A Premier League-ben 33 mérkőzésen 3 gól és 2 gólpassz a mérlege, és az Európa-ligában is szerepet kapott, hiszen 7 alkalommal lépett pályára és 2 gólt szerzett és egy asszisztot jegyzett a Sparta Praha ellen a Liverpool mezében. Emellett háromszor az angol ligakupában és kétszer az FA-kupában is pályára lépett. 

Minden versenysorozatot figyelembe véve Szoboszlai 45 mérkőzésen 2700 játékpercet játszott első idényében a Liverpoolban, összesen 7 gólja és 4 gólpassza volt. 

Az Anfield Index szerint a magyar labdarúgó sokoldalúsága az első pillanattól egyértelmű volt,

hiszen elsődlegesen középső középpályásként játszott, de amikor kellett, balszélsőként is jól szerepelt. Mindez bizonyítja, hogy mennyire fontos játékosa a csapatnak. több poszthoz is képes alkalmazkodni, és jól játszani ezeken, ami megmutatja, mennyire rugalmas taktikailag és milyen értékes tagja a Liverpool keretének – áll a cikkben. 

A csúcson

A portál szerint Szoboszlai Dominik a Premier League-ben a az október 29-én rendezett Nottingham Forest elleni meccsen nyújtotta a legjobb teljesítményét. A Liverpool 3-0-ra nyert, és Szoboszlai Szoboszlai nagy szerepet játszott ebben a győzelemben. Óriásit játszott, lőtt egy gólt lőtt, és adott két gólpasszt. A Whoscored 8,78-as értékeléssel díjazta a középpályán mutatott dinamikus játékot, ami a legmagasabb pontszám, amit Liverpool-játékosnak adtak az idényben. Ezen a meccsen nemcsak technikai képességeit mutatta meg, hanem azt is, hogy képes jelentős mértékben befolyásolni a tétmeccsek eredményét. 

„Úgy tűnt, egy szupersztár van a csapatunkban” 

 – írja a szerző .

Gödörben

Ennek ellenére az idény egésze nem volt tökéletes Szoboszlai szempontjából. A legmélyebb ponton az Atalanta elleni otthon elszenvedett vereség alkalmával érte el azEurópa-ligában, valamint az Everton elleni idegenbeli derbin. Az olaszok ellen szenvedettt, nem találta a ritmust, és csalódást keltő teljesítményt nyújtott, amely mindössze 5,28-as értékelést ért. Az Everton ellen nem tudta befolyásolni a játékot, és ő volt a csapat egyik gyenge pontja, 5,98-as értékeléssel. Ezek a mérkőzések megmutatták, mely téren kell fejlődnie. 

Összességében vegyes, de van mentsége

Az Anfield Index szerint Szoboszlai idénye összességében vegyes volt, jelentős csúcsokkal, és embert próbáló mélypontottak tarkítva. Szenzációsan kezdte a 2023/2024-es idényt, bizonyítva, hogy kreativitásával, és a gólokban való szerepvállalásával létfontosságú alkatrésze a Liverpoolnak. Ennek ellenére a szezon előrehaladtával a teljesítménye visszaesett, különösképp az idény felénél. Nagy mentség számára, hogy természetesen mindebben a sérülései is szerepet játszottak. A következő idényt tekintve Szoboszlainak a portál szerint arra kell koncentrálnia, hogy megőrizze az idény kezdetén mutatott jó formáját egészen a bajnokság végéig. De ami ennél is fontosabb, elérni, hogy olyan szerepkörben játsszon, amelyben maximálisan kiteljesedhetnek az erősségei. A sérülések hátráltatták, Slot és a stábjasegítségére van szüksége – zárja az elemzést az Anfield Index. 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. május 29. 07:14
Nagyon jó meccsei voltak, amikor pedig visszaesett a játéka, akkor nem ő volt az egyetlen, aki a tudása alatt játszott. Úgy volna fair, ha az ő értékelésüket idetennénk (Szalah, Nunez, van Dijk). De az is tény, hogy ha Dom jó lett volna, akkor a szezont elbukó meccsek is mások lettek volna. De mind1. Egyrészt tanulni kell belőle, másrész itt az EB, ott kell nagyot menni. Hogy Klopp pihentette, az pont kapóra jön a válogatottnak. Slot pedig minden magyar meccset végig fog nézni, ott láthatja milyen, amikor az egész csapat Dominik köré van felrajzolva.
antallmiki
2024. május 28. 08:56
Szopó-Dóm, a középszerű túlhájpolt lúzer! Hányszor leírtam ezt nektek ti bulvársazron etetett birkák. Az kevés ha valakit hájpolnak, az nagyon kevés.
Novicsok-5
2024. május 28. 06:43
A kis Puskás, mi? Ahogy a szezon elején a seggét kinyalták. Puskás körme alatt a piszok többet ér, mint Szoboszlai vagy bármely más túlértékelt játékos.
grün
2024. május 27. 22:08
ez van… https://www.thisisanfield.com/2024/05/2023-24-liverpool-fc-player-ratings-every-player-ranked-from-worst-to-best/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!