Román sajtó a magyar válogatottról: „Ők szárnyalnak, mi zuhanunk!”

2022. szeptember 26. 17:55

A szomszédunkban is Európa meglepetéscsapatának látják Marco Rossi együttesét. 

2022. szeptember 26. 17:55
null

Románia egyik legolvasottabb sportlapja, illetve sportoldala, a Gazeta Sporturilor vezető cikkben tért ki a magyar válogatott Nemzetek Ligája-sikereire, illetve felemelkedésére az európai focipalettán – számolt be a csakfoci.hu

“Magyarország folyamatosan feljebb jutott a Nemzetek Ligájában, most pedig a csoportgyőzelem és a Final Fourba jutás küszöbén áll. Az első kalapban szerepelnek majd az Eb-selejtezők sorsolásán és akár ők lehetnek majd az ellenfeleink a közelgő sorozatban” – írják a románok és meg is nevezik azt, aki szerintük a legnagyobb szerepet játszotta a magyar nemzeti csapat eddigi szárnyalásában.

„Magyarország mindig magasabbra és magasabbra tör”

“Mennyire megihlette a magyarokat, amikor 2018. június 19-én Marco Rossit nevezték ki szövetségi kapitánynak! A korábban a Honvédnál és Dunaszerdahelyen is dolgozó olasz szakemberrel Magyarország felemelkedett a kontinentális labdarúgás térképén.

2018-ban a Nemzetek Ligája C-divíziójából indultak, ott második lettek és feljutottak. Két évvel később, a B-ligában már megnyerték a csoportjukat és megint feljutottak. A mostani kiírásban pedig öt forduló után 10 pontont szerezve vezeti a csoportját, kétszer legyőzve Angliát és egyszer Németországot is. Csak Olaszország múlta felül egyszer őket, Cesenában. Tavaly a második egymást követő Eb-re kvalifikálták magukat és minden alkalommal továbbjutottak a Nemzetek Ligájában.

Magyarország mindig magasabbra és magasabbra tör, mi pedig zuhanunk. Magyarország feljebb lépett a FIFA-ranglistán is, Románia pedig visszaesett” – vetette össze a két válogatott útját a cikk, amely kiemeli, hogy a magyar csapat ráadásul a talán már legfontosabb célt el is érte az NL-ben, hiszen remek szereplésének köszönhetően a mieink az első kalapban szerepelnek majd az Eb-selejtezők sorsolásán.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd  

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. szeptember 26. 21:23
Mindenben a románokat szeretnék felülmúlni, mert már Románia is egy gazdagabb, élhetőbb ország lett, mint Törpisztán, és ez nagyon csípi a szemüket. :))
balbako_
2022. szeptember 26. 19:31
És ez csak a kezdet!
pragmatika
2022. szeptember 26. 19:18
"Magyarország mindig magasabbra és magasabbra tör, mi pedig zuhanunk." Hmmm. Végre, kezd helyreállni a rend.
foldizs
2022. szeptember 26. 19:12
Kár, hogy pont a románokat nem nagyon sikerül megverni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!