A magyar jövő hét pontja

2019. február 11. 07:31

Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

A mostani, túlzás nélkül történelmi bejelentés nyomán jó okunk van bízni abban, hogy a hajónk mostantól magasabb fokozatba kapcsol.

„A történelemben és napjaink politikai életében is vannak különös naptári egybeesések, amelyeket egyesek véletlennek tartanak, mások ellenben a sors vagy a gondviselés kifürkészhetetlen akaratának. Orbán Viktor két évvel ezelőtt ugyanezen a napon tartotta 19. évértékelő beszédét, amelyben arról is szólt, hogy családtámogatási rendszerünk lassan Európában is egyedülállóan kiterjedt és sokoldalú, és örvendetes, hogy a születések száma 2010 óta most a legmagasabb, a házasságkötések száma nő, a népességfogyás évek óta nem volt ilyen lassú, mégis »ezen a döntő fronton még nincsen áttörés, ezért a kormány minden támogatást megad, ha valaki a gyermekvállalás mellett dönt«. Hangsúlyozta akkor, az, hogy ki hány gyermeket vállal, minden ember legszemélyesebb döntése, de egyben a legfontosabb kérdés nemzeti közösségünk jövője szempontjából.

A nemcsak szavakban, de tettekben is családbarát nemzeti-keresztény kormány évről évre, fokról fokra növelte, bővítette a családtámogatásokat, kilenc év alatt megduplázta összegüket, és már a GDP csaknem öt százalékát fordítja az első számú nemzeti célra, ami egész Európában a legmagasabb arány. Az eddigi erőfeszítéseket is messze felülmúlja azonban az Orbán Viktor tegnapi – talán nem véletlenül a házasság hete nyitónapján tartott –, 21. évértékelő beszédében bejelentett, hétpontos családvédelmi akcióterv. Mint elmondta, erre a nemzeti konzultációban részt vevő több mint 1,350 millió ember nyolcvan százaléka hatalmazta fel a kormányt.

Orbán Viktor azt mondta, ez az akcióterv a magyarok válasza, nem a bevándorlás. Két éve úgy fogalmazott: a demográfia olyan nagy óceánjáró, amely csak lassan veszi fel az új irányt, de a mostani, túlzás nélkül történelmi bejelentés nyomán jó okunk van bízni abban, hogy a hajónk mostantól magasabb fokozatba kapcsol.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre