Rettegés lett úrrá Ukrajnában: kiderült, hogy sokakat megfigyelhetett az orosz titkosszolgálat

2024. szeptember 20. 17:28

Mindenkit figyelmeztetett Kirilo Budanov, a katonai hírszerzés vezetője.

2024. szeptember 20. 17:28
Kirilo Budanov

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az ukrán kiberbiztonsági koordinációs központ úgy döntött, hogy korlátozza a Telegram üzenetküldő platform használatát a kormányzati szerveknél, katonai alakulatoknál és a kiemelt fontosságú infrastrukturális létesítményekben – közölte az ukrán Nemzetbiztonsági és védelmi Tanács (RNBO) sajtószolgálata.

„A fenyegetések minimalizálása érdekében az a döntés született, hogy megtiltják a Telegram telepítését és használatát a szolgálati elektronikai eszközökön a kormányzati alkalmazottaknak, a katonáknak, a biztonsági és védelmi szektorban, valamint a kiemelt jelentőségű infrastruktúrát üzemeltető vállalatoknál dolgozóknak hivatalos eszközein” – olvasható a közleményben. Az RNBO kiemelte, hogy ez alól csak azok a személyek képeznek kivételt, akiknek a Telegram használata hivatalos feladataik részét képezi.

Kirilo Budanov, a katonai hírszerzés vezetője a közlemény szerint megalapozott bizonyítékokat szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy az orosz titkosszolgálatok hozzáférhetnek a Telegram-felhasználók személyes levelezéséhez 

– még a törölt üzenetekhez is –, valamint személyes adataikhoz. Hangsúlyozta, hogy mindig is a szólásszabadság mellett állt, de a Telegram megbízhatóságával kapcsolatban felvetődött kérdéseknek nincs közük a szólásszabadsághoz, hanem ez nemzetbiztonsági probléma.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a vezérkar részéről hozzáfűzték, hogy a Telegramot az ellenség aktívan használja kibertámadásokra, adathalászatra és rosszindulatú programok terjesztésére, a felhasználók földrajzi helyének meghatározására, rakétacsapások célpontjainak korrigálására és hasonlókra.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. szeptember 20. 20:08
Uramatyám, ki ez a nyomorék?
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 19:54
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­k­­e­l­­d­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­x­­­i­­ ­p­­u­­n­­­c­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
2024. szeptember 20. 19:51 Szerkesztve
Ez a cunci autista....ici- pici, csúf, elrettentő fejjel és nőies kézzel, ujjakkal!...micsoda dicső fasiszta!
Dominik
2024. szeptember 20. 19:21
tanulmányozták az elbutulást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!