Fontos bejelentést tettek az oroszok: régi álmuk válhat valóra

2024. szeptember 20. 17:53

Amennyiben az orosz hadseregnek sikerül elfoglalni Vuhledárt, akkor komoly stratégiai előnyre tehet szert.

2024. szeptember 20. 17:53
In this pool photograph distributed by the Russian state agency Sputnik, Russia's President Vladimir Putin tours the corvette Rezkiy while visiting the naval base of the Russian Pacific Fleet's Primorye Flotilla in Vladivostok on September 4, 2024.

Nyitókép: Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP

Az orosz hadsereg pénteken elfoglalta a Vuhledár körüli magaslatokat és elvágta a város utánpótlási útvonalait – írta meg az orosz állami TASZSZ hírügynökség.

Az Ugledárban (Vuhledár) található ellenséges műveleti csoport teljesen be van kerítve. Az utánpótlási vonalakat elvágtuk és a legtöbb pozíció a város körül orosz kézben van, beleértve a legfontosabb területeket és magaslatokat. A város folyamatos tűz alatt áll”

írta meg egy meg nem nevezett, haderőhöz köthető személy beszámolójára hivatkozva az állami hírügynökség.

A Portfolio megjegyezte a hír kapcsán, hogy független források még nem erősítették meg az orosz jelentést, igaz az elmúlt napokban az orosz haderő valóban elfoglalta a város déli részében található kistelepüléseket és északi, északkeleti irányban is előre tudtak nyomulni.

Fontos kiemelni, hogy Vuhledár a legfontosabb település a szektorban.

2022 óta számos alkalommal próbálta meg elfoglalni az orosz haderő. A kisváros egy magaslaton van, ahonnan nagy hatótávolságú tüzérségi eszközökkel támadni tudják az Azovi-tenger mentén végig haladó orosz logisztikai útvonalakat, elsősorban Mariupol térségében.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jospehe998
2024. szeptember 20. 21:09 Szerkesztve
Az ilyenekről nem szabad beszélni! A fontos amire koncentrálni kell hogy van még egy pár élő katona Kurszkban akik éppen (Zelensky szerint) sikeres ellentámadást hajtanak végre.
alenka
2024. szeptember 20. 19:44
Na, most aztán rohangálhat a drogos stöpszli naci kobold koldulni ezt- azt.... Putin előre!
gyzoltan-2
2024. szeptember 20. 19:41
Láttam a videót a lőszerraktár felrobbantásáról, amely rettenetesen megrázott, merthogy mi lesz a válasz..?! Az elrettentő válasz! -és a hírek nem jönnek, nem szivárognak, azt sem tudjuk mi történt, mi robbant ilyen hatalmasan... Nyomasztó a hallgatás, az eset rendkívüli súlyosságára utalhat... A kompenzációt, ezek a támadások jelentenék? Minden bizonnyal gondban lehetnek az oroszok, amint gondban van a németek ellen harcoló szövetségesek is..! -ej mit nem írtam, most az oroszok a sorosak..! -még Kína előtt..! Ez a kísérteties párhuzam téveszthetett meg..!
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 19:39
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­­e­­l­d­­ ­­a­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­u­­n­­­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!