A Fehér Házban kimondták: nagy az esélye annak, hogy újabb háború tör ki

2024. augusztus 27. 21:19

A szóvivő nyilatkozott.

2024. augusztus 27. 21:19
White House Media Briefing Held By Press Secretary Karine Jean-Pierre

Nyitókép: Andrew Leyden / AFP

A Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, John Kirby szerint az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett Izrael védelme mellett egy esetleges iráni támadás esetén – számolt be a The Times of Israel

Kirby a Channel elmondta, hogy bár nehéz megjósolni egy támadás valószínűségét, a Fehér Ház komolyan veszi az iráni fenyegetéseket.

„Úgy véljük, hogy Irán továbbra is készen áll és felkészült arra, hogy támadást indítson, ha úgy döntene, ezért van megnövelt haderőnk a térségben” – nyilatkozta Kirby. 

Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok üzenete Irán felé változatlan: „Ne tegyétek. Nincs ok a helyzet eszkalálására, nincs ok egy esetleges regionális háború kirobbantására. És ha mégis sor kerülne rá, készen állunk Izrael védelmére.”

Kirby szavai megerősítik, hogy az Egyesült Államok komolyan veszi a közel-keleti helyzetet, és határozottan fellép, ha Irán fenyegetései valósággá válnak. Az amerikai kormány célja továbbra is a konfliktusok elkerülése és a béke fenntartása a régióban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steinamanger-2
2024. szeptember 05. 18:58
Agyon is basszák Iránt ha sokat kekeckedik, Jobb nekik ha meghúzzàk magukat, ha nem akarnak Irak sorsára jutni.
csakegyittlako
2024. augusztus 28. 06:47
Már értem hogy miért utálja minden nép ott a környéken amerikát. Ezeknek lételeme a háborúskodás, azán szépen profitálnak belőle. Ahonnan kell valami, ott bele nyúlnak a történésekbe. Mocskos egy valami az az amerika. Nem megveszik ami kell, hanem elveszik.
democRATS
2024. augusztus 28. 04:04
"Az amerikai kormány célja továbbra is a konfliktusok elkerülése és a béke fenntartása a régióban." Ezt a pofátlan népséget...
Namond
2024. augusztus 28. 02:22
Nem csodálkozom, hogy Iránban harckészültség van, ha a jenki tolvajok ott grasszálnak és még fenyegetik is őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!