Ezért lehet életveszélyes, ha valaki az árvíz közelében szelfizik

2024. szeptember 18. 13:45

A vízügy szóvivője azt is elmondta, miért veszélyes a művelet.

2024. szeptember 18. 13:45
Increased water level of Danube river in Budapest

Nyitókép: Jakub Porzycki / ANADOLU / Anadolu via AFP

Már a rendőrség is felhívta a figyelmet arra, nagy veszélynek teszi ki magát az, aki az áradó Duna partján a töltéseken fotókat, videókat készít a 15 perc hírnév miatt. Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Igazgatóság szóvivője a Mandiner kérdésére elmondta, azért különösen veszélyes, mert ha az amúgy is nagy terhelésnek kitett töltéseken sokan sétálnak, az átázott talaj megrogyhat, ami súlyos következményekkel járhat. A szóvivő friss helyzetjelentést is adott az évtized árvízéről. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bokor Gábor

Mandiner

Idézőjel

Gyerünk, ki a gátra, pakoljunk meg egy homokzsákot egy kép erejéig, úgyis ezt szereti az Insta, aztán nyomás vissza az offiszba, mára megvolt a jóemberkedés!

Ezek szerint Budapesten továbbra is szombatra várják a tetőzést 850 centiméteres magasság mellett. 

Azt is hozzátette, a dunai gátakon egyedül Vámosszabadinál észleltek a töltésen szivárgást, ám a szakemberek megoldották a helyzetet. Siklós Gabriella arra is kitért, elterjedt, hogy az áradás második hullámára is számítani lehet a Dunán. A szóvivő szerint félreértésről van szó. Ami tény: a napsütéses időjárás miatt Ausztriában megindult a hóolvadás, a nagy tömegű víz pedig a Dunába kerül, ami elnyújthatja majd az apadás idejét, de ez nem jelent második hullámot. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. szeptember 19. 00:59
Jó a kép :)
szarvasbika
2024. szeptember 18. 20:10
A képen lévő illusztráció az, hogy mit, hol, mikor és milyen körülmények között ne tegyünk? :DDD
herden100
2024. szeptember 18. 16:52
www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/675-azert-a-viz-az-ur Telihold van. www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/676-az-isteni-jelenlet-teliholdja hwww.szantobrigitta.hu/index.php/blog/673-egy-nagy-es-hosszu-utazas-vegehez-erkezunk Csak Szívvel érdemes. Ki kell nyíljon a Szívcsakrám. Lásd: napfenyes.hu/cikkek - A szív csakra feléllesztése. Persze: Mi Atyánk-Anyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma
atti64
2024. szeptember 18. 16:46
AKI SZARFIZIK AZ CSAK MAGAMUTOGATO IDIOTA LEHET NEM TÖBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!