Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, hány genderfluid él a Saar-vidéken? – Íme a német népszámlálás első adatai, jó szórakozást kívánunk!

2024. július 17. 05:20

Többek közt az is kiderült, hogy több a lengyel Németországban, mint a török.

2024. július 17. 05:20
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Mandiner

(A nyitóképen: Sven Lehmann német „queerügyi kormánybiztos”; fotó: CHRISTOPH SOEDER / AFP)

Megint okosabbak lettünk eggyel: jókora késéssel bár, de megjelentek a 2022-es németországi népszámlálás első eredményei,

egészen konkrét és egyben brutálisan őszinte számadatokkal.

Merthogy abban az országban, ahol 2018 óta hivatalosan is lehet bárki „harmadik nemű”, és ahol még a parókiai hírlevelek zöme is csak úgy fénylik a sok kis gendercsillagtól, amelyek a se nem férfi, se nem nő polgárokat hivatottak nyelvileg látványosan reprezentálni, vajon hányan akadtak a 82 719 540 lakos közül, akik sem a „férfi”, sem a „nő” kategóriába nem sorolhatók be?

Talán bizony tízezren? Vagy csak ötezren? Netán háromezren?

Ebből 969-en jelölték meg a „diverz”, azaz „egyéb (harmadik) nem” kategóriát (0,001171 százalék), 1259-en pedig a „nincs megadva az anyakönyvben” választ (0,001522 százalék). A balos berlini Tageszeitung szerint azonban ezek „abszurdan alacsony” számok, hiszen

az egyik lobbiszervezet „saját becslése” szerint a lakosság 1,7 százaléka interszex

– úgy tűnik, ők egyelőre simán együtt tudnak élni azzal, ha a személyi igazolványukban a két nem egyike szerepel. Azt pedig már meg se tudjuk, hogy tartományokra lebontva hányan „egyéb” neműek; az „alacsony esetszám” miatt ugyanis az efféle aprólékosabb kimutatásokban az illetők akár konkrétan beazonosíthatóak is lennének –

még a végén kiderülne, hogy egy szem genderfluid él a Saar-vidéken.

A statisztikai hivatal ezért a részletes táblázatokban egyszerűen hozzácsapta azt a néhány nembinárist a férfiakhoz, illetve a nőkhöz, probléma megoldva.

A Tageszeitung ugyanakkor bizakodó, hogy az önmeghatározási törvény novemberi hatálybalépésével ugrásszerű növekedés lesz tapasztalható: ha végre nem kell majd pszichiáteri szakvélemény ahhoz, hogy Jürgen átírassa nemét nembinárisra,

mindjárt tömegesebbé fog válni a queerség, úgymond.

Igaz, annak idején a „harmadik nem” anyakönyvezésének 2018-as bevezetését is hasonló várakozások előzték meg, tízezreket érintő kisebb forradalom vizionálásával; ebből lett végül ez a 969 fő.

Egyebekben kiderül a német népszámlálási adatokból, hogy 2022 májusában 207 ezer magyar élt Németországban, 214 ezer osztrák, 342 ezer cseh, 914 ezer román és 1,8 millió lengyel – utóbbiak az 1,35 millió törökhöz viszonyítva különösen impozáns tömeget alkotnak. Kérdés, hogy vajon

a világ legélhetőbb városának tartott Bécsből is az Orbán elől menekültek-e ennyien eggyel nyugatabbra,

vagy netán belátható, hogy a motivációk változatosak.

Míg azt gondosan megmérték, hogy mely településen hány és mekkora lakásban terpeszkednek idősek (pedig hány izmos huszonéves férfi vár megfelelő lakhatásra!),

a vallásra nem kérdeztek rá a népszámlálás keretében,

csupán a nyilvántartásokból kinyerhető adatokat tették közzé – olyanok pedig kizárólag a katolikus és az evangélikus egyházra vonatkozóan léteznek, így hát minden mást szemérmesen az „egyéb” kategóriába soroltak, az ateistától kezdve az iszlamistáig. Annyi azért így is kitűnik a statisztikákból, hogy a két nagy keresztény felekezethez tartozók összesített aránya 50 százalék alá csökkent, méghozzá úgy, hogy a katolikushoz képest (is) queerebb migránsbeszállító német evangélikus egyház veszített több hívőt.

Pedig olyan jól megcélozták üzeneteikkel azt a sok-sok nembináris németet!

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2024. július 19. 04:33
"Egyebekben kiderül a német népszámlálási adatokból, hogy 2022 májusában 207 ezer magyar élt Németországban, 214 ezer osztrák, 342 ezer cseh, 914 ezer román és 1,8 millió lengyel – utóbbiak az 1,35 millió törökhöz viszonyítva különösen impozáns tömeget alkotnak" Francesca eddig okos volt, de itt nagy butaságot írt le. Ez az adat a születési helyet mutatja csak. A németországi törökök nagy része már második vagy harmadik generációs, Németországban született. Sokkal több török él Németországban, mint lengyel.
szacsibácsi
2024. július 17. 22:02
A a-gyar-2-nél az összes pont.
T. Péter
2024. július 17. 18:18
"sok kis gendercsillagtól, amelyek a se nem férfi, se nem nő polgárokat hivatottak nyelvileg látványosan reprezentálni," A legkevésbé sem azokat hivatott nyelvileg látványosan reprezentálni, annak ellenére, hogy most már azokat _is_ bele szokás érteni. Egyszerűen a kétnemű fogalmakat jelenti egybevonva (pl. tanár/tanárnő).
sagirdilsiz-2
2024. július 17. 17:13
Ki kell gyűjteni, hogy az adott térségben hány eurót kapnak a másság képviseletét felvállaló NGO-k, és visszaosztani per főre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!