Moszkva olyan vészjósló lépést tett, mint a háború kitörése óta soha

2024. július 29. 17:33

Egyre csak növekszik a feszültség.

2024. július 29. 17:33
null

Nyitókép: YAMIL LAGE / AFP

Az orosz hadsereg a háború kitörése óta most először indított egyszerre három cirkálórakétákat szállító tengeralattjárót – számolt be az Ukrajinszka Pravda. Ez az esemény különösen jelentős, mivel mindhárom tengeralattjáró a fekete-tengeri régióban található, ami

tovább fokozza a térségben tapasztalható feszültségeket.

Dmitro Pletencsuk, az ukrán haditengerészet szóvivője a Facebook-oldalán számolt be a fejleményekről, hangsúlyozva, hogy az ellenség először indított egyszerre ilyen jellegű tengeralattjárókat. 

Néha a Fekete-tengeri Flottát tengeralattjáró-flottának nevezték. Ez most valósággá vált” 

– írta Pletencsuk.

A három tengeralattjáró egyidejű indítása jelentős katonai lépésnek tekinthető, amely új szintre emelheti a hadviselést a térségben. Az ilyen manőverek nem csak a haditechnikai fejlettséget demonstrálják, hanem

a stratégiai célok és a pszichológiai hadviselés eszközeként is szolgálnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. július 29. 20:10
Küldjék oda azt a szuperhalászt, aki a múltkor "ledobott" egy drónt egy hallal. Hátha ezeket meg kifogja hálóval! :D
Kanmacska
2024. július 29. 19:39
Hülye cím!
Mátyás01
2024. július 29. 19:07
Tehát az vészjósló lépés ha az oroszok a saját kikötőjükből kiúsznak a tengeralattjáróikkal a kikötőjük elé (Fekete-tenger), de az nem vészjósló, amikor az amerikai repülőgéphordozók és tengeralattjárók plusz egyéb kísérők a föld másik felén rendszeresen cirkálnak.
Akitlosz
2024. július 29. 19:06
"Egyre csak növekszik a feszültség." De csak lassan. Már évek óta növekszik a feszültség, aztán még mindig alig feszült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!