Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Súlyos büntetést kaptunk Brüsszelből, viszont a németek még annál is jobban nyögik a migráció árát

2024. június 20. 08:31

Jobban megnézve azt, hogy a németeknél mennyibe került a migráció, felmerül a kérdés: tényleg annyival rosszabbul jártunk így?

2024. június 20. 08:31
null
Varga Mátyás Zsolt
Varga Mátyás Zsolt

Nyitókép: Jan Woitas / POOL / AFP

Az Európai Bíróság múlt héten csütörtökön kiszabott hazánkra egy 200 millió + napi 1 millió eurós büntetést azért, ahogyan Magyarország kezeli a migráció kérdését – s mihelyt kiszabták, a németek között elkezdett terjedni egy olyan értelmezése a súlyos bírságnak, miszerint „oké, persze, sok pénz ez, de csupán a töredéke annak, amit a németeknek kell a migráció kezelésére fordítani”, azaz, egy egy kiváló üzlet a magyaroknak.

Mi is történt pontosan?

Az Európai Bíróság 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) büntetést, és a késedelem minden egyes napjára további napi egy millió eurós (mintegy 400 millió forintos) kényszerítő bírságot szabott ki, gyakorlatilag azért, mert hazánk létrehozta kilenc évvel ezelőtt a déli határkerítést és a tranzitzónákat.

Az uniós bíróság még 2020 decemberében leszögezte, hogy Magyarország nem tartja tiszteletben az uniós jog szabályait a migráció kezelése területén, és most erre az ítéletre hivatkoznak, hiszen szerintük még mindig fennáll az uniós jog megsértésének esete.

Csak hát, a németek sokkal többet fizetnek...

A hír hallatán a németek felkapták a fejüket, hiszen a Bundestag hivatalos közleményekben tudatta a nagyérdeművel, hogy

a német szövetségi kormány 2022-ben 28 milliárd eurót, 2023-ban pedig 19 milliárd eurót költött a menekültek és az integráció kezelésére

csupán arra, hogy a tartományokat és a településeket közvetlenül és közvetve támogassa.

Magyarán, a németek 2022-ben a teljes éves GDP-jük 0,7 százalékát, 2023-ban pedig a 0,5 százalékát költötték a migráció hatásainak kiküszöbölésére, míg mi, magyarok (a lehető legrosszabb esetben) a 2024-es várható GDP-nk 0,2 százalékát fogjuk.

Máshogy nézve, a gigantikus büntetés úgy viszonyul a németek költségeihez, mintha 2022-ben a migráció kezelésére minden egyes német lakos 331 eurót, 2023-ban pedig 225 eurót fordított volna, 2024-ben pedig minden magyar lakos 60 eurót – a saját zsebéből.

Természetesen egyik összeg se kellemes, és a legjobb lenne büntetés nélkül megúszni a vitát az Európai Bírósággal, viszont látszik a számokból, hogy felmerül a kérdés: 

tényleg annyival rosszabbul jártunk így?

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zotya88-2
2024. június 21. 07:08
Kurvára nem érdekel ki mennyire nyögi. Nekünk nem kell nyögni. Halod?
Kristály
2024. június 20. 12:41
Kiharcolják hogy a végül az egész nyugat Európa ideüriti a migránsait az agytrösztöket.
csapláros
2024. június 20. 11:55 Szerkesztve
Na NE ÉRZÉKENYÍTSÉTEK az olvasót! Van közünk a migrációhoz ??? SEMMI! Hadiállapot van most Magyarországon ?? IGEN! Akkor vegyünk elő már valami ütőset, ha lehet egy egész RENDSZERT, amivel ellensúlyozni lehet a LIBERÁLNÁCI DIKTATÚRÁT és DIKTÁTUMOKAT. Eddig egész jó intézkedések születtek, még ha basztak is kifizetni a kerítést és vissza is tartottak valamennyit az uniós támogatásokból. Itt az ideje a NÁLUNK IS a pimasz szerződésszegéseknek és olyan új törvényeknek, ALKOTMÁNY kiegészítésnek, amely nevén nevezi a LIBERÁLNÁCIZMUST és nemzetbiztonsági kockázatnak a terrorizmussal való összefogásnak, terrorizmusnak minősíti az antifa mozgalmat, a migráns kereskedelmet és az ebben részt vevő CIVIL szervezeteket és az őket támogató uniós apparátust és tisztviselőiket, amelyekkel szemben beutazási korlátozásoktól kezdve mindenféle egyéb szankció megengedett, PONT az országba már régen bevezetett rendkívüli (hadi) állapotnak megfelelően !
Giovanni
2024. június 20. 11:16
Persze, hogy fontos mások bajának a figyelembevétele, de mégiscsak a miénk fáj nekünk a legjobban. Ha a németek akkor érzik jól magukat, ha minél több migráns van a nyakukon, ez az ő dolguk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!