Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Macronnak sikerült még a D-nap 80. évfordulóján is az ukránok előtt tisztelegnie (VIDEÓ)

2024. június 07. 06:41

A politikus csütörtökön azt is bejelentette, hogy Franciaország Mirage 2000 típusú vadászgépeket küld Ukrajnának.

2024. június 07. 06:41

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, csütörtökön Joe Biden amerikai elnök Emmanuel Macron francia elnökkel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és más mélttóságokkal ünnepelte együtt a normandiai partraszállás 80. évfordulóját.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eseményen felszólaló vezetők közül 

többen is háborúpárti kijelentéseket tettek, köztük Macron is.

A francia államfő beszédében köszönetet mondott Ukrajnának azért a bátorságért, amivel a szabadságért harcol.

Miután kifejezte tiszteletét az ukrán nép és Volodimir Zelenszkij előtt, másodpercekkel később megjelentek Omaha beach felett a French Air Force gépei, és francia trikolórt „rajzoltak fel” az égre.

Ezt a jelenetet alább tekintheti meg:

Vadászgépeket küldenek a franciák az ukránoknak

Macron ugyancsak csütörtökön jelentette be, hogy Franciaország Mirage 2000 típusú vadászgépeket küld Ukrajnának, ami országa Kijevnek nyújtott közvetlen katonai támogatásának jelentős növelésének tűnik.

A francia elnök azt is elmondta, hogy az ukránok már idén nyáron öt-hat hónapos képzésben részesülnek Franciaországban, a cél pedig 4500 katona kiképzése.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. június 07. 15:29
80 éve a normális, szabadságszerető, békepárti világ összefogott a náci agresszor ellen. Csak a csatlósok, köztük a jobboldali Horthy támogatta Hitlert. Jelenleg a normális, szuverenitáspárti, békeszerető világ összefog a ruszki agresszor ellen. csak a jobboIdaIi CSATLÓS ÓRBÁN támogatja a háborús Putyint. EgyetIen európai politikus támogatta vétójával a háborús bűnös Putyin háborút pénzelő pátriárkáját, KyriIIt, a FIDESZES ÓRBÁN. Eme hsz-emre adott fideszes válaszokban a cáfoló ÉRVEK SZÁMA = nulla.
a-gyar-2
2024. június 07. 14:35
D nap fő oka, hogy a nagypofájú gyáva franciák pár nap alatt megadták magukat a németeknek. A német megszállás alatt a franciák vidáman ültek együtt a németekkel a párizsi kávéházak teraszain. Most nagy a pofájuk
Tommaso
2024. június 07. 14:31
80 éve a normális, szabadságszerető, békepárti világ összefogott a náci agresszor ellen. Csak a csatlósok, köztük a jobboldali Horthy támogatta Hitlert. Jelenleg a normális, szuverenitáspárti, békeszerető világ összefog a ruszki agresszor ellen. csak a jobboIdaIi CSATLÓS ÓRBÁN támogatja a háborús Putyint.
Tommaso
2024. június 07. 14:31
AZ 50 európai ország közül ÓRBÁNNAK két szövetségese, két barátja van, A hazánk szabadságharcait többször is vérbefojtó Óroszország, és a Benes-dekrétumos Szlovákia Méghogy Órbán nem hazaáruló! ha-ha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!