Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Hisznek Trumpban: óriási összeget gyűjtött kampányára a volt amerikai elnök

2024. június 21. 21:35

Kámforrá vált Joe Biden pénzügyi előnye.

2024. június 21. 21:35
Donald Trump Campaigns Holds Campaign Rally In Richmond, Virginia

Nyitókép: Win McNamee/Getty Images

Felpörgött a republikánusok és a demokraták közötti adománygyűjtési verseny. A múlt hónapban a legnagyobb egyedi adományozó Timothy Mellon konzervatív milliárdos volt, aki

50 millió dollárt (18 milliárd forint) juttatott a korábbi elnök kampányának

számolt be róla a BBC.

Mellon egyébként nem először adományozott Trumpnak, korábban 25 millió dollárt (9 milliárd forint) küldött a republikánus elnökjelöltnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Trump felszámolta Biden előnyét

Mellon legutóbbi adománya nagyban hozzájárult ahhoz, hogy eltünjön a Trump és Biden közötti pénzügyi szakadék – írta a Politico.

A lap a Szövetségi Választási Bizottság adataira hivatkozva azt írta,

Trump kampányának május végén 116,6 millió dollárja (43 milliárd forint) volt a bankban, míg Bidennek 91,6 millió dollár (34 milliárd forint).

Összességében Trump kampánya és az RNC valamivel több mint 170 millió dolláros (63 milliárd forint) készpénzállományról számolt be, megelőzve ezzel Bident és a Demokrata Nemzeti Bizottságot (DNC), amely alig kevesebb mint 157 millió dollár (58 milliárd forint) készpénzzel rendelkezik.

A Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság egyedül májusban összesen 141 millió dollárt (52 milliárd forint) gyűjtött.

A Politico azt is kiemelte, hogy

a republikánusokhoz érkező adományok mennyisége azután pörgött fel igazán, hogy Trumpot elítélték.

Az Országos Republikánus Kongresszusi Bizottság az ítélet utáni napon a kisadományozóktól több mint 1 millió dollárt (371 millió forint) kapott.

Trumpnak tehát már van annyi pénze, hogy felvegye a versenyt Bidennel. A nyár hátralévő részében az lesz a kérdés, hogy ezt az összeget a kampányában hogyan használja fel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 22. 07:36 Szerkesztve
Az mégsem járja sokáig, hogy Bolygó Hollander Joe a Fehér házat diliházzá átalakítsa. Főleg úgy hogy abban keverednek az ápolók és az ápoltak az idén. Biden meg vigyorogva ül a Bidén? Főleg akkor, amikor itt a választási idény. Talán már nincs is rá igény meg szükség se az ilyen időtlen idétlenekre az idén.
Zolotarjov
2024. június 22. 01:10
Na ugye..
Vsmeta99
2024. június 21. 21:51
"...a republikánusokhoz érkező adományok mennyisége azután pörgött fel igazán, hogy Trumpot elítélték." Minél nagyobb elánnal támadják Trumpot, annál nagyobb előnnyel fog nyerni. Ennél nagyobb reklámmal nem segíthetné a republikánusokat senki és semmi.
Takagi
2024. június 21. 21:36
Hajrá Trump!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!