Új orosz védelmi miniszter: minimális veszteséggel kell elérni a célokat

2024. május 15. 07:28

Sojgu utódja világosan fogalmazott.

2024. május 15. 07:28
BELOUSZOV, Andrej; PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Minimális emberveszteséggel kell elérni az ukrajnai „különleges hadművelet” katonai és politikai céljait – hangoztatta a kinevezéséről az orosz parlament felsőházának plenáris ülésén megtartott konzultáción Andrej Belouszov védelmiminiszter-jelölt. „A különleges hadművelet folytatásának feltételei között

 a legfontosabb feladat természetesen továbbra is a győzelem elérése,

 az elnök által meghatározott katonai és politikai célok megvalósítása. Ugyanakkor ezt külön hangsúlyozni szeretném: minimális emberveszteséggel” – mondta Belouszov.   

Egy másik feladatának a harcoló orosz erők korszerű fegyverellátását nevezte, beleértve a tüzérségi lőszereket, rakétákat, a személyi védelem és a speciális kommunikáció eszközeit, drónokat és az elektronikus hadviselés eszközeit. Hangsúlyozta, hogy ez világos és összehangolt tervezést igényel, és minden élenjáró fejlesztést és hatékonysági elképzelést a győzelem elérésének és az orosz hadsereg előtt álló feladatok teljesítésének érdekébe kell állítani.   

A miniszterjelölt hozzátette, hogy 

az ukrán hadsereg megelőzése érdekében új hadműveleti módszereket kell gyakorolni. 

Hozzátette, hogy az ellenség gyorsan tanul, és a mind modernebb technológiák alkalmazása miatt a helyzet szó szerint hetente változik. Ugyancsak kiemelt feladatának nevezte meg a fegyveres erők személyi állományának feltöltését. Ugyanakkor külön hangsúlyozta, hogy nincs szó mozgósításról. 

Kiemelten foglalkozott a katonáknak járó juttatások időben való kifizetésének, lakhatásuknak és egészségügyi ellátásuknak a kérdésével is.   

Feladatként fogalmazta meg, hogy növelni kell az állami katonai megrendelések teljesítésének hatékonyságát, hogy fokozatosan át kell térni a normatív elvű munkára és meg kell erősíteni az árképzés ellenőrzését. A katonai képzés témájára kitérve azt hangoztatta, hogy ezt a területet is folyamatosan fejleszteni kell, figyelembe véve az ukrajnai háború tapasztalatait.   

Emlékeztetett rá, hogy Vlagyimir Putyin elnök feladatául tűzte ki a fegyveres erők gazdaságának teljes integrációját az ország gazdaságába, ami szerinte a katonai kiadások hatékonyságának javítását jelenti, de nem válogatás nélküli csökkentést. Belouszov megfogadta, hogy nem kíméli majd egészségét, sőt, ha kell, az életét sem a kitűzött feladatok megoldása érdekében. Hozzátette, hogy mindig is az a vasszigorú elv vezérelte, hogy 

„hibázni lehet, de hazudni nem”.   

A 65 éves Andrej Belouszov 2006-2008 között a gazdaságfejlesztési miniszterhelyettes, ezt követően pedig az orosz kormány gazdasági és pénzügyi osztályának igazgatója volt. 2012-től gazdaságfejlesztési miniszterként dolgozott, majd 2013 júniusában elnöki tanácsadó lett. Öt év múlva megerősítették ezen a poszton, 2020 januárjában pedig első miniszterelnök-helyettesnek nevezték ki. Szergej Sojgu, aki Belouszov elődje volt a miniszteri poszton, az orosz biztonsági tanács titkára lett.

(MTI)

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:43
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
B_kanya
2024. május 15. 14:15
cccbasatu 2024. május 15. 07:43 ".Végső soron az oda áramló NATO katonákat pedig taktikai és harcászati atomfegyverekkel fogják hamuvá égetni!" Nem a ruszkik fognak atomot elsőként bevetni, kb évekig bármely NATO kontingens, ami fucrajnába menne elégtelen légvédelemmel rendelkezik. Pont. Nincs híd a Dunán, a Rajnán vagy a Temzén, amit nem tudnának szétlőni a ruszkik. Ha a maci ideges lesz a Huszik elkezdenek először Granittal lövöldözni, mert azt most selejtezik le. P-700 Granit, a NATO szerint SS-N-19 Shipwreck. Oszt megtudjuk, hogy bírja a jenki flotta...
B_kanya
2024. május 15. 14:11
"FeketeFehér 2024. május 15. 08:02 Orosz zsidó háborúimádó faszpianista, aki megtiltotta magának, hogy Putyinnal tárgyaljon" Így a helyes negrublancu. Ki is mondta fel a küldöttség által már aláírt sztambuli egyezményt? A Rada vagy a Duma?
B_kanya
2024. május 15. 14:09
gyzoltan-2 2024. május 15. 08:12 "Bár jól hangzik, csak éppen az idővel, az időszerűséggel nem számol, mely kényszerítő erővel jelentkezhet, amint jelentkezik is!" Ez EU parlamenti vagy az amcsi elnökválasztással nem számolt? Nyugodj meg, még be fogják jelenteni 3-4 finomító leégését a ruszkik, hogy felmenjen az olaj (meg a dízel) ára a világpiacon, hadd főjünk. Ha nagyon jó fejek, nekünk kedvezményesen váltják az eurót rubelre, mikor az olajért fizetünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!