Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Halálos fenyegetést kapott Zelenszkij – és nem is akárkitől

2024. május 20. 17:58

Az orosz politikus azt sem zárta ki, hogy merényletet hajthatnak végre a „gonosz kokainista bohóc” ellen.

2024. május 20. 17:58

Nyitókép: ROMAN PILIPEY / AFP

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese hétfőn a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, 

mandátumának lejárta után Zelenszkij legitim célponttá válik Oroszország számára. 

Úgy vélekedett, hogy el kell fogni és bíróság elé kell állítani „az orosz állampolgárok és ukránok ellen elkövetett bűncselekményei miatt”, vagy ha ez nem lehetséges, 

úgy kell vele szemben eljárni, mint egy terroristával, ahogy ez Sztepan Bandera, az ukrán nacionalisták példaképe esetében történt 

(akit a KGB 1959-ben Münchenben meggyilkolt).

Ezt is ajánljuk a témában

Medvegyev zavargásokra is számít

Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a társadalom „egyes rétegeiben zavargások törjenek ki, amelyeket keményen el fognak nyomni”, vagy – mint mondta – merényletet hajtsanak végre a „gonosz kokainista bohóc” ellen, ahogy Adolf Hitler náci vezér ellen tette Claus von Stauffenberg ezredes 1944 júliusában.

Különösen, ha az elégedetlen ukrán oligarchia egy része úgy dönt, hogy eltávolítja az őrült színészecskét, és egy lojálisabb figurával helyettesíti” 

– fogalmazott Medvegyev.

„Ez azonban sem az ukránok számára, sem számunkra nem változtat semmit. Hacsak nem jelenik meg egy új operettfigura, akit nem korlátoz a saját maga által elrendelt tiltás az Oroszországgal folytatandó tárgyalásokat illetően” – tette hozzá.

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. június 16. 17:09
karakter-2 Talán egy zsidó elvtársa fogja felváltani. Egyébként pedig a CIA védi. ----- Hát, a szíjájé jól megvédte Kennedy elnököt is.
Aerion
2024. június 16. 17:08
Csak már látnám.
obi-wankenobi
2024. június 16. 15:55
Zelenszki, soros szócsöve. Mindent, ait zelenszki mond, azt soros akarja. Mindent, amit zelenszki tesz, azt soros akarja, de zselével végezteti el.
H958
2024. május 21. 08:41
A férget VEGKÉP ELTÖRÖLNI! A világ csak jobb lenne nélküle, és ukrán mocskai nélkűl!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!