Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Hamász „szükséges lépésnek” nevezte az október 7-i mészárlást

2024. január 21. 22:52

A bizonyítékok ellenére a terrorszervezet tagadta civilek célzott meggyilkolását.

2024. január 21. 22:52
Az izraeli áldozatok hozzátartozói.

Szükséges lépésnek és „a palesztin nép elleni izraeli összeesküvésekre adott normális válasznak” nevezte az október 7-i terrortámadást a radikális iszlamista Hamász a vérengzéssel kapcsolatos első nyilvános állásfoglalásában.

A vasárnap közzétett dokumentumban a palesztin szervezet egyben elismerte, hogy az Izrael és a Gázai övezet határán kialakult felfordulásban „lehetséges, hogy történtek hibák”.

Az al-Aksza Áradat fedőnevű művelet végrehajtása során feltehetőleg „az izraeli biztonsági és katonai rendszer gyors összeomlása során és a kialakult felfordulásban” ballépéseket követtek el – közölte a Hamász a mintegy 1200 halálos áldozatot követelő támadásról, amellyel összefüggésben a túszejtések mellett nemi erőszak és kínzás esetei is ismertté váltak.

Szemtanúk beszámolói szerint a terroristák gyerekeket fejeztek le, nőket erőszakoltak meg, valamint levágták nők melleit.

Kihallgatásuk során az elfogott szélsőségesek elismerték, hogy utasítást kaptak az erőszakoskodásra. A Hamász-dokumentumból ugyanakkor nem derült ki, hogy a fenti cselekedetek közül melyeket minősítik „lehetséges hibáknak”.

A bizonyítékok ellenére a terrorszervezet tagadta civilek célzott meggyilkolását.

„Amennyiben voltak esetek, amelyek során civilek kerültek célkeresztbe, azok véletlenül történhettek az összecsapásban a megszálló erőkkel” – közölte a Hamász, hozzátéve, hogy az izraeli hadsereg és rendőrség „zavarában” sok izraelit megölt.

A 16 oldalas állásfoglalásban a terrorszervezet „a Gázai övezet elleni izraeli agresszió”, valamint „az etnikai tisztogatás és az egész palesztin nép elleni bűncselekmények” haladéktalan befejezését követelte. Az arab és angol nyelven terjesztett dokumentumban a Hamász visszautasított a palesztin térség jövőjének meghatározására vonatkozó minden izraeli, illetve nemzetközi törekvést. A terrorszervezet kiemelte, hogy a Gázai övezet sorsáról egyedül a palesztin nép dönthet.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kötter Tamás

Facebook

Idézőjel

Bármit is tesznek, látszik, hogy a magabiztosság álarca mögött csak a félelem lapul.

***

Nyitóképen az izraeli áldozatok hozzátartozói. Fotó: GIL COHEN-MAGEN / AFP

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ebihal
2024. január 24. 09:26
Lényegtelen, hogy az elfogott ellnállóknak mit adta a szájába a brutális izraeliek. A lényeg, higy október 7-èn katinai akció indult katonai célpont ellen. Mivel az izraeli sereg (szándékosan) halogatta a választ, Gázából még két hullám indult a nap folyamán, nem a Quassam Brigád tagjaitól, hanem szervezetlenebb, fegyelmezetlenebb csoportoktól, akik felgyülemlett frusztációjukat nem túl civilizáltan vezették le. De még ők sem sütögettek csecsemőket és nem foglalkoztak nemi erőszakkal. Nyilvánvalóan tudták az izraeli vezetésben, hogy mi készül, és direkt leálltak, hogy minél nagyobb felháborodást keltsenek, ès igazolást a népirtásra. Az is mutatja, hogy így van, hogy néhányan a tőzsdén nagyot arattak okt. 7 után, nyilvánvalóan tudták előre a történteket. Gáza kiűrítése, etnikai tisztogatása, a gázmezők megragadása már tervben volt, papíron, csak meg kellett szervezni a színházat köré. "A folyótól a tengerig" zsidó terroristák jelszava.
id. Horváth József
2024. január 24. 08:43
Egy titkos szolgálat lényege a beépülés, a sőt ha lehet akkor kulcspozíciókba! Ne nézd le már ennyire a moszad-ot, hogy ne telítette volna Gázát ügynökökkel!? Íme egy bizonyíték; 50 nap bombázás után, a csapzott, elcsigázott, minimum poros terroristák helyett, frissen vasalt hamasz egyenruhába, jelmezbe bújtatott ügynökök adták át a kiszabadult túszok egy részét! A többi túsz is így fog kiszabadulni a hamasz-moszad-alegysége, biztonságos fogságából! A színjáték folytatódik!
Tommaso
2024. január 23. 20:30
ÓRIÁSI a KÜLÖNBSÉG a zsidó civilek, és az arab civilek halálának okai között. Az arab terroristák SZÁNT-SZÁNDÉKKAL gyilkoltak meg védtelen izraeli civileket. Az izraeli hadsereg harcol a fegyveres arab terroristákkal, akik fegyverraktáraikat és rakétakilövő állásaikat civil létesitményekben ( kórház, mecset, iskola) rejtik, és ezzel célpontként áldozzák fel őket. A háborúban a civil áldozatok sajnálatos, de "csak" járulékos veszteség. Ráadásul halálukért az arab terroristák okolhatók.
Tommaso
2024. január 23. 20:20
Az arabok jelenleg nagyobb területet birtokolnak, mint egész EURÓPA. A zsidók kisebbet, mint fél DUNÁNTÚL. Kedves(nek nem mondható) Arabok! Ne legyetek már oly telhetetlenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!