Elon Musk havi 45 millió dollárt tervez adományozni egy Trump-közeli szervezetnek

2024. július 16. 08:14

Ezzel Musk hivatalosan is beállt a Trump kampányát támogatók közé.

2024. július 16. 08:14
Cannes Lions International Festival Of Creativity 2024 - Day Three

Nyitókép: Richard Bord/WireImage / Getty images

A Guardian értesülései szerint Elon Musk havonta 45 millió dollárt kíván adományozni egy új, júliusban induló kampányszervezetnek, amely Donald Trump jelöltségét támogatja. Az amerikai politikai életben „super PAC-nek” nevezik az ilyen szervezeteket. Ennek a szervezetnek is az a célja, hogy Trump megválasztását elősegítése. 

A novemberi választások közeledtével, ha Musk valóban teljesíti ígéretét, akkor 

összesen 180 millió dollárral (közel 57,5 milliárd forinttal) támogathatja Trump kampányát.

Bár a milliárdos még márciusban azt tweetelte, hogy egyik elnökjelöltet sem támogatja anyagilag, két nappal ezelőtt, a merénylet után nyilvánosan kiállt Trump mellett. A Bloomberg jelentése szerint Musk egy másik, Trumpot támogató szervezetmek is adományozott, bár az összeg egyelőre nem ismert.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stormy
2024. július 16. 09:08
"Elon Musk havi 45 millió dollárt tervez adományozni" kb 2-3 percenként nő ennyivel a vagyona.
2024. július 16. 08:34 Szerkesztve
Ami azt jelenti, hogy ukrajna nem csak állami hirszerzési adatokat nem kap majd de privátot sem jövö februártól. Ég a zenebohóc szinháza.
viator-11
2024. július 16. 08:25
Persze, érdemes megkérdezni egy libalos média emlőin (...) nevelkedett valóságbuborékos véleményét Muskról. Úgy hányják a lila epét, mint a Krakatau, legjobb formájában. Az ilyen lila epe hányás előfeltétele, hogy liberÁLmédiából tájékozódjon az emberfia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!