Orbán Viktor Brüsszelből: Vigyázni kell, nehogy beszippantsa Európát a háborús pszichózis! (VIDEÓ)

2024. március 22. 07:25

Orbán Viktor a Kossuth rádió vendége volt, a brüsszeli EU-csúcs kapcsán. Összefoglalónk!

2024. március 22. 07:25
null

Nyitókép: Sameer Al-Doumy / AFP

Orbán Viktor a Kossuth rádió vendége volt, a brüsszeli EU-csúcs kapcsán. A miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezett a belga fővárosból, a Jó reggelt, Magyarország! műsorban.

Az interjú előtt, csütörtökön arról számolt be a miniszterelnök, hogy az EU-csúcs legfontosabb kérdése az ukrán gabona ügye, ugyanis „az ukrán dömping lassan tönkreteszi az európai és a magyar gazdákat”.

Az interjúban beszámolt arról Orbán Viktor, hogy „furcsa érzés Magyarországról jönni Brüsszelbe”, mert hazánk úgy néz ki, mint egy egészen normális ország, mivel higgadt, nyugodt és észszerű gondolkodás zajlik, mégha vannak a Dallast idéző közjátékok, 

míg Brüsszelben háborús hangulat, nyelvezet, logika uralkodik.

Mintha a saját háborújukat vívnák – jegyezte meg a kormányfő.

Mi nem állunk háborúban Oroszországgal, de ők igen – mondta Orbán. Jól emlékszem, hogy indult ez a háborús spirál: a sisakoktól jutottunk el a katonákig. Korábban a németek nem akartak fegyvereket küldeni, akkor sisakokat küldtek. Ma olyan rakétarendszereket adna Németország Ukrajnának, amellyel be lehet lőni orosz területekre. 

„Úgy érzem magam, mintha egy másik galaxisba érkeztem volna” – mondta a brüsszeli háborús hangulatról a miniszterelnök.

Orbán Viktor megjegyezte, hogy az a legriasztóbb, hogy ami 2-3 hónappal ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, az mára hétköznapi eseménnyé válik. „Ez nem egy videójáték. Ez a valóság. Egy-egy döntésnek az a következménye, hogy másnap meghal valaki. Mára már százezrek haltak meg” – emlékeztetett a háború kapcsán. A brüsszeli nyilatkozatok hatásai felmérhetetlenek. 

Két dolgot kell képviselnünk, mondta: 

a tűzszünetet és a béketárgyalást. 

Magyarországon pedig a baloldal háborúpárti, a háborúba való belesodródást pedig el kell kerülni.

Brüsszel Soros embereinek a foglya

Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy Nyugaton csak a választások során kérdezik meg az embereket a véleményükről, míg itthon a nemzeti konzultációk révén gyakran vonják be az embereket a döntésekbe. 

Nyugaton is jobban támogatják az emberek a háborúellenes politikai erőket, azonban ez azért nem eredményez békepárti fordulatot Európában, mert Brüsszel valójában Soros György hálózatának fogja.

A Soros-féle hálózat beépült az európai intézményekbe. Az unió pénzt ad nekik, hogy működjenek – mondta a miniszterelnök.

Az uniós gazdakérdésről

Orbán Viktor az ukrán gabona ügyéről is beszélt: szerinte azért veti el a kormány a gabona behozatalát, mert az ukrán gazdálkodás szabályai jóval könnyebbek, mint az uniós, így az ukránok olcsóbban termelnek, olcsóbban tudják eladni a terményeiket, így pedig piacot szereznek – amivel a magyar gazdák elveszítik a megélhetésüket.

Brüsszel teljesen süket erre a dologra, és a legfőbb célja Ukrajna segítése, és emiatt tönkretesszük magunkat.

Az uniós gazdák pedig nem véletlenül dühösek, hiszen az látszik, hogy Brüsszelnek fontosabbak az ukránok, mint az európai gazdák.

Az unió céljáról

Béke és jólét – ezért hozták létre az uniót, mondta a miniszterelnök, s megjegyezte, ezzel szemben most menetelünk a háború felé és rosszlét van.

Negatív a vélemény a brüsszeli bürokratákkal szemben, a mostani EU-s választás kérdése, hogy ki a békepárti és ki a háborúpárti.

„Minél több békepárti politikust kell küldeni az Európai Parlamentbe. Meg kell állítani ezt a háborús pszichózist, mert korábban ez egy lokális ügy volt”

 – mondta a miniszterelnök.

El lehet jutni egy lokális konfliktustól a világháborúig – jegyezte meg Orbán Viktor, hiszen fontos, hogy a részvételünkkel ne idézzünk elő egy világháborút. A miniszterelnök elmondta, az első világháború is egy lokális konfliktusként indult. Lépésről lépésre terebélyesedett ki, s utólag kiderült, hogy a balkáni háborúnak vélt konfliktus a világháború első felvonása volt – ezért mindig óvatosságra kell inteni a nyugati politikusokat.

A hazai eseményekről

„Vannak ezek a Valóvilág szerű sorozatok, de a fontos dolog nem ez, hanem a háború” – nyilatkozta a hazai események kapcsán. 

Megjegyezte, miután a magyar baloldalt Brüsszelből és Washingtonból etetik, ezért ők is háborúpártiak. A legfontosabb kérdés a magyar emberek számára – a békén túl – pedig az, hogy a tanároknak és óvónőknek járó pénzt megszerezze Magyarország az EU-tól.

Budapest pedig a régi baloldal embereinek a fogságában van, a fontos ügyeket nem a főpolgármester dönti el Budapesten, nehéz is ezt elhinni róla. Azért üres a kassza Budapesten, mert a baloldal régi emberei csődbe vitték.  

Budapesten szép és kényelmes életnek kéne lennie, de a kasszából szétfolyik a pénz, 

ki kell tenni a városvezetésből Gyurcsány embereit, mert különben csődbe mehet a város. 

 

Összesen 346 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­­g­ö­s­­ ­­l­á­­­n­y­o­­k­­ ­­v­­á­r­­n­­­a­k­­­ ­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
kunfia1
2024. március 22. 15:36
kunfia1Hesperia 2024. március 22. 15:35 A status quo fenntartása minden tisztességes, békeszerető ember érdeke. Miért? Nos, ugyanez volt az érvetek 2014ben is, amikor Putyin elcsatolta a Krímet, (azt a Krímet, melyet a tatárok kiirtásával hódított orosszá Sztalin apátok a II.vil.háb-ban). Akkor a nemzetközi közvélemény békét kötött egy hiteltelen ember aláírásával, ugyanez az emberszabású 2022ben fölrúgta másokra mutogatva, nácizva. Most biztos nem szegi meg a szavát? Régi magyar közmondás, a hazug embert hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát.
o1gpedofil-2
2024. március 22. 14:22
Sulyok hazudott egy kisgazda politikushoz fűződő rokoni kapcsolatáról is
Bp1964
2024. március 22. 13:31
Milliószámra gurulnak a dollárok most a jenkifasiszták magyarországi propagandistagépezetébe. A kancsal pedofil buzi meg az a hazátlan hazaáruló patkány, a korányi gurítják a hazaárulásért járó dollárokat meg eurókat az olyan férgeknek, mint a reciprok, kunfasz és a többi seggszájú propagandista. Mindet agyon kellene taposni, az aprógyurcsány maffiával, a momós pedofilokkal és a többi cia-ügynökkel együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!