„Miért kérdez ilyen hülyeséget?” – reagált Biden, amikor az ukrajnai korrupciós ügyeiről kérdezték

2023. június 19. 15:48

Az amerikai elnöknek nem tetszettek a kényes kérdések.

2023. június 19. 15:48
null

Szigorú dorgálást kapott Joe Biden elnöktől az az riporter, miután a korrupciós botrányról kérdezte az elnököt.

Miért alkalmazzák folyamatosan ezt a kifejezést a dokumentumokban?” – kérdezte a New York Post riportere. 

Biden erre széles mosollyal csak annyit válaszolt, hogy:

Majd a személyzet megkérte az újságírókat, hogy hagyják el a termet.

A riporter arra a dokumentumra hivatkozott, amelyet a képviselőház republikánus képviselői terjesztettek elő, és amely szerint a Biden-család egy ukrán oligarchával működött együtt korrupciós ügyekben. A Fehér Ház ugyanakkor visszautasította a vádakat, Joe Biden pedig badarságnak titulálta azokat.

***

„Isten óvja a királynőt!" - fohászkodott Joe Biden

Az amerikai elnök egy fegyvertartás szigorításáért tartott gyűlésen mondott beszédet, amit a már elhunyt brit királynőre utaló brit fohásszal zárt.

 

Nyitókép: Kyle Mazza / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. június 20. 12:35
Támad és sérteget, ha kényelmetlen kérdést tesznek fel neki. Ezzel az ügy lezárva.
Frakk a macskák réme
2023. június 20. 10:19
Az újságíró még él?
Namond
2023. június 20. 06:50
Ez a pénz melyik "hazai? nagy ember" zsebében landol? "Már 540 forintot kereshet köbméterenként az orosz gázon az MVM az átlag felett fogyasztóknál" "Az Eurostat adatai alapján köbméterenként 60 eurócentnél tartott az átlagár, vagyis a 376 forintos áprilisi középárfolyammal számolva köbméterenként 227 forintért érkezett Magyarországra az orosz földgáz – ez derül ki az uniónak lejelentett statisztikából." "2022. november óta hónapról hónapra olcsóbb az orosz gáz: a tavaly októberi 2,52 euró/KWh-s csúcshoz képest decemberre 1,43 euró/KWh-ra zuhant, márciusban azután, mint megírtuk, megfeleződött, egy euró alá esett az ár, és ez a 70 eurócent/m3 mérséklődött tovább áprilisra 60 eurócent/m3-re. Jelenleg megnyugodni látszottak a piacok, 32 euró/KWh körül köttettek az üzletek. Utóbbi átszámítva köbméterenként 33–34 eurócentet, azaz 126 forint körüli árat jelent. A trend követi az irányadó - amerikai tulajdonú - holland TTF tőzsde jegyzéseit." "Az áprilisi számlából kalkulálható 227 forintos köbméterenkénti gázár még mindig bő kétszerese a 102 forintos, rezsicsökkentett lakossági tarifának. Ugyanakkor: - brutálisan sokat kereshet az állami gázszolgáltató az átlag feletti lakossági fogyasztásra megállapított 767 forintos tarifán, köbméterenként 540 forint a nyeresége. - a vállalkozásoknak és intézményeknek felszámított, 1000 forintot is meghaladó díjakon pedig ennek duplája-triplája lehet a nyereség. Az árcsuszamlás ellenére továbbra sem kíván hozzányúlni a kormány - nix ugri bugri, by Orbán Viktor - a lakossági gázárakhoz A kormány hazug kommunikációja szerint fenntartják a rezsicsökkentést. Ebbe pedig beleértik az átlag feletti fogyasztásra megszabott 767 forintos tarifát is. Ugyanakkor; A ipari-vállalkozói energiaárak esetében változik a helyzet, miután már az orbáni fejét adóforintok közé dugó kormány is érzékeli, hogy a beszerzési áraktól messze elszakadt, mesterségesen magasan tartott gáz- és áramárak agyonütik a magyar gazdaságot. Ezért; Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nemrég úgy fogalmazott, hogy "a vállalatokat ki kell szabadítani a fixáras áramszerződések csapdájából, mert a magas árakon megkötött szerződések a gazdasági növekedést csökkentik, az inflációt pedig magas szinten tartják." Ez persze az orbáni kiszólás - Nix ugri bugri - szerint azt jelenti, hogy a családbarát kormány által megállapított átlag felett fogyasztó lakosság számára marad 767 forintos tarifa, az MVM számára a köbméterenként 540 forintos - családbarát - nyereség.
Reszelő Aladár
2023. június 20. 06:39
Van egy olyan szabály, hogy az USA demokrata elnökét külföldön elkövetett bűncselekménnyel nem lehet megvádolni. Meg olyan szabály is, hogy republikánus elnököt 30 évvel ezelőtti szexuális zaklatással igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!