Morgan Freeman nem tűri az afroamerikai kifejezést és sértőnek találja a fekete történelem hónapját

2023. április 18. 18:36

Érdekes nyilatkozatot tett talán minden idők leghíresebb afroamerikai színésze.

2023. április 18. 18:36
null

Morgan Freeman interjút adott a The Sunday Times műsorban, amelyben kifejtette, hogy egyrészt nem tűri az afroamerikai kifejezést, másrészt pedig a sértőnek találja a fekete történelem hónapját. Mint mondta, „két dolgot mondhatok nyilvánosan, amit nem szeretek: a fekete történelem hónapja sértés. Egy hónapra degradálod a történelmemet? Az afroamerikai is sértés. Nem vagyok híve ennek a megnevezésnek”.

Kifejtette, hogy azért nem híve az afroamerikai kifejezésnek, mert azt a benyomást kelti, mintha Afrika egy ország lenne, nem pedig egy kontinens, s számon kérte, hogy miért nem euroamerikainak hívják az ír-amerikaiakat, vagy épp az olasz-amerikaiakat.

– szögezte le a színész. 

***

Nyitókép: Alex Edelman / AFP

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
canadian-deplorable
2024. szeptember 02. 16:35
Nem tudom miért kell Freemant gyalázni és majmozni. Éppenséggel nagyon értelmes, jól gondolkozó színész. Az afroamerikai kifejezést pedig azért nem szereti, mert Freeman egész egyszerűen "csak" amerikai. Tökéletesen igaza van.
KBA98
2023. április 19. 16:31
Feküdjön hypóba, akkor elég fehér lesz!
Batman007
2023. április 19. 11:59
A feketék nem szeretik azt a nyilvánvaló tényt, hogy nem fehérek. Amíg ez nem változik a kapcsolodó probléma is marad.
istvanpeter
2023. április 19. 09:52
Fekete, fehér, sárga, tudomásul kellene már végre venni, hogy az emberek és embercsoportok lényegesen különböznek egymástól, ami leggyakrabban eltérő erkölcsi, szellemi és kulturális kapacitásokat és mozgásokat is jelent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!