Sorsdöntő mérkőzés vár a magyarokra Montenegróban

2023. június 16. 11:40

A játékosok pokoli hangulatra számítanak a 11 ezer néző befogadására alkalmas Városi Stadionban.

2023. június 16. 11:40
null

Noha a magyar labdarúgó-válogatottnak még csak a második találkozója következik, Montenegróban mégis kulcsfontosságú mérkőzést játszik szombaton az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese ugyanis podgoricai sikerével közvetlen riválisát szakítaná le, de nemcsak megerősítené Eb-részvételt jelentő második pozícióját, hanem

1-0-s sikerrel utolérné a jelenleg éllovas szerbeket,

bármilyen más győzelemmel pedig meg is előzné az ezúttal szabadnapos ellenfelet.

Ennél is fontosabb azonban, hogy Magyarország – egyben Szerbia is – komoly lépéselőnybe kerülne a többi együttessel szemben, mivel két meccs után úgy lenne százszázalékos, hogy éppen közvetlen riválisait múlta felül. Döntetlennel kiélezett maradna a csoport, míg

a magyar vereség azt jelentené, hogy Montenegró kerülne jobb helyzetbe.

Az olasz szakvezető regnálásának egyik legjobb első félidejét produkálta a magyar csapat márciusban a Bulgária elleni nyitányon, így a nemzeti együttes könnyed, 3-0-s győzelemmel kezdett, ami negyven év után az első sikeres rajtot jelentette az Eb-selejtezőkön. Az első két játéknap alapján azonban Montenegró magasabb szintet képvisel, ezt bizonyítja, hogy a rivális győzött Bulgáriában, így ezúttal nehezebb feladat vár Rossi tanítványaira.

A játékosok egyöntetű véleménye szerint az ellenfél stílusa is kellemetlenebb, ráadásul pokoli hangulatra számítanak a 11 ezer néző befogadására alkalmas Városi Stadionban, így nehezebb lesz megvalósítani a mostani selejtezősorozatra kitűzött fejlődési célt, azaz gyengébbnek vagy hasonló erősségűnek tartott válogatott ellen irányítani a játékot.

Márpedig a világranglista alapján Magyarország erősebb,

tekintve hogy a 33. helyen áll, míg Montenegró 69. a nemzetközi szövetség lajstromában.

(MTI)

***

***

Nyitókép: Adrian DENNIS / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zaporozsjei kozák
2023. június 17. 08:08
Azért ne őket bántsd hogy a felcsúti dörgölőzik hozzájuk
pollip
2023. június 17. 06:59
Mikor lesz a meccs?
gyaloggos
2023. június 16. 15:26
NAGYON nehéz lesz, minden bizonnyal! A SZERBEK is az utolsó percekben tudták a győztes gólt rúgni, DE MA már nincs könnyű ellenfél. MONTENEGRO meg NAGYON NEM könnyű ellenfél.
Senior
2023. június 16. 14:43
Ebben a csoportban simán be kell hozni legalább a második, egyenes ágon továbbjutó helyet. Szerbia azért más kávéház. Hajrá magyarok, Dénes, Dominik, Roland és a "félmagyrok", Vili, Callum, Milos. Utóbbiaknak nagy köszönet, hogy ideszegődtek! Ja, Marco mester már a trikolórt is részben átfordította, Gracias! Meglesz holnap a három pont, a jövő heti pedig simán. Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!