Érkeznek a Wagner-csoport tagjaival kiegészült csecsen egységek a Donyeck megyébe

2022. november 22. 19:49

Új lendületet vehet a háború.

2022. november 22. 19:49
null

Az orosz Wagner zsoldoshadsereg katonái és csecsen fegyveres egységek érkeztek a Donyeck megyei, orosz megszállás alatt álló stratégiai jelentőségű Debalceve városába - közölte kedd esti harctéri helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

A kijevi katonai vezetés saját értesülései alapján hírt adott még arról, hogy a Donyeck megyei Jenakijeve városában folytatódik az orosz csapatok soraiba a megszállt területekről erőszakkal mozgósított újoncok kiképzése. A helyi műszaki technikum helyiségeiben egyidejűleg folyik a kiképzés és az oktatás a tanintézmény diákjai számára – tette hozzá a vezérkar.

A közlemény szerint a Csecsen Köztársaság területéről és a Wagner katonai magáncégtől külön alakulatokat helyeztek át Debalceve városába az ottani csapatok létszámának növelése céljából. Az ukrán katonai vezetés tájékoztatása szerint ezen túlmenően a zaporizzsjai régióban Molocsanszk településen az orosz erők átcsoportosításokat hajtottak végre.

A rendelkezésre álló információk szerint néhány állást elhagytak, és néhány ellenőrző pontot eltávolítottak. A vezérkar közlése szerint a nap folyamán az orosz erők mintegy 15 támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel ukrán csapatok állásai és lakott települések ellen. Az ukrán légierő kedden két csapást mért az orosz hadsereg élőerő-, fegyver- és hadfelszerelés-öszpontosulására.

(MTI) 

Nyitókép: Olga Maltseva/ AFP

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theodorik
2022. november 23. 13:04
Harcértékben első a Wagner, aztán a deszant, tengerészgyalogosok, Specnaz. Messze utánuk minden más, így a csecsenek, akik sehol nem él, inkább rendfenntartás.
GBacsfalvi
2022. november 23. 12:51
Y
bunko_jobbos
2022. november 23. 11:24
Nem érdemes egy háborúban ennyire belemenni a részletekbe. Nyilván az uki vezérkarnak kell, nekik mindent ki kell elemezniük és az alapján döntést hozni. De nekünk fölösleges ezt a sok szart elolvasni, mert nem leszünk tőle okosabbak. Úgy látom, hogy kb. 2 hónap a ciklus, ennyi idő alatt történik valami. Elég nagyjából követni, nem érdekes minden tank kilövése. Majd a végén felgyorsulnbak az események, mi is egy hét alatt veszítettük el az országunkat, miközben 4 évig kitartottunk. 18-ban a Habsburgok utolsó "ajándékként" kinevezték Károlyit, hagytuk a sereget szétszéledni, és ennyi volt. Itt is így lesz: egyszer csak szétesik a picsába a teljes uki hadigépezet. Csak lenne ez már minél előbb!
files32
2022. november 23. 06:50
A wagner börtönből toborzott "katonái" első adandó alkalommal megadják magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!