Levélben gratulált Angela Merkel Orbánnak

2014. április 10. 15:57

Számíthat Németországra, mint megbízható partnerre – írta Orbán Viktornak Angela Merkel, aki levélben gratulált a miniszterelnöknek a választási győzelméhez.

2014. április 10. 15:57

Angela Merkel német kancellár levélben gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a parlamenti választási győzelemhez. A levélben – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el csütörtökön az MTI-hez – a német kancellár azt írta Orbán Viktornak: pártja választási sikeréből az a különleges felelősség fakad, hogy ismételt nagy többségét józansággal és érzékenységgel használja. „Ennek során Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában” – hangsúlyozta.

Angela Merkel emlékeztetett, hogy az idén Budapest és Berlin közösen ünnepli a vasfüggöny megnyitásának 25. évfordulóját, „ami Magyarország meghatározó szerepének köszönhetően az Európa megosztottságának leküzdéséhez vezető első lépés volt”„Ebben a szellemben örülök az Önnel folytatott további együttműködésnek” - zárta sorait a kancellár, aki sok sikert kívánt a miniszterelnöknek az előtte álló feladatokhoz.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2014. április 10. 21:04
Európa gazdasági nagyhatalmának a vezetője í r á s b a n gratulál, ezek a bunkók meg .... , na jó hagyjuk. Szégyen.
várúr
2014. április 10. 20:30
Merkel néni vérprofi politikus. Gratulációjában kacsingat a német sajtóra és az ottani ballibekre is. Kétfelé tesz egy gesztust. Enyhén inti is Orbánt. Ez legyen az ő dolga. Ami fontos, az a német beruházások gyarapodása és a Magyarországra tömegével visszaszokó német turisták. Ők nem a német ballib és konzervatívra festegetett ugyancsak ballib sajtóból tájékozódnak.
kizökkentidő
2014. április 10. 17:58
Jó lesz ha Viktor óvatos mert Angela szereti hordani a nadrágot. https://www.youtube.com/watch?v=h9r7tnxS3Hc
Oldgóbé
2014. április 10. 17:30
Fáj ez nektek balfaszkáim,de nincs mit tenni,ilyen a demokrácia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!