Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

VI. évfolyam 22. szám

Békemenet

Sosem volt aktuálisabb a kiállás

2024. május 29.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Hetilap

Cikk kép

Na álljon meg a menet! Nehogy már a végén az legyen háborúpárti, aki fegyverszünetet és fegyvernyugvást követel!

Finisbe fordul az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampánya, egymásnak feszülnek az oldalak, néha már úgy tűnik, nem lehet tovább feszíteni a húrt. Kacsoh Dániel írása.

Cikk kép

Kárpátaljai magyarokat használ fel az ukrán maffia

A háború kitörése óta Kárpátalján keresztül terjeszkedik hazánkban az ukrán maffia, többek között telefonos csalásokat szervezve.

Cikk kép

A szlovák merénylet margójára: Fegyverek a régiónkban

A szlovák miniszterelnököt május 15-én érő merénylet a legsúlyosabb volt az európai politikai vezetők ellen az utóbbi húsz esztendőben elkövetett gyilkossági kísérletek közül. Ennek kapcsán érdemes megvizsgálni az európai uniós, illetve a régiós kézifegyvertartási szabályokat.

Cikk kép

Az öttusa lovaglás nélkül olyan, mint az öt helyett négy olimpiai karika – Török Ferenc a Mandinernek

Versenyzőként és szövetségi kapitányként is kétszeres olimpiai bajnok, ő irányította 1989-ben világbajnoki címet szerző csapatunkat is. Beszélgetés a MOB-életműdíjas legendával, Török Ferenccel, aki 89 évesen is heti nyolcszor edz, és négy gyermek, kilenc unoka, valamint tíz dédunoka várja otthon.

Cikk kép

Hegyek népe

Csupa hegy, völgy, erdő, liget, sőt bérc és orom. Ilyen a XII. kerület. Elit lakóhely, ami mindig változik, de valahogy mindig ugyanaz marad.

Külföld

Cikk kép

Brutális orosz „csodafegyver” aprítja az ukrán védelmet – zárul a putyini harapófogó

Moszkva a front széthúzására játszik, hogy jobban érvényesüljön a túlereje – de nem lesz könnyű dolga a nyárra várt támadás során.

Cikk kép

Nagy dilemma előtt áll az elnökhalál után Irán – mérsékelt vezető érkezhet?

Az iszlám köztársaság negyvenöt éve a választói felhatalmazásra épül, ez a legitimitás vészesen gyengülni látszik.

Cikk kép

„Egy rasszista, hímsoviniszta, Trump-imádó, ciszheteró, fehér férfi vagy!” – gyerekekkel és fiatalokkal rombolnák le a nyugati civilizációt

Nyugati nemzedékeket tanítanak ma arra, hogy a nyugati civilizáció a legszörnyűbb dolog, ami valaha történt az emberiséggel.

Közélet

Cikk kép

„Hagyd el a nemzetet, a közösségedet, oldódj fel a sokaságban, a zsizsegő emberbolyban!”

Ezt ajánlja a nyílt társadalom.

Cikk kép

Az EP-választások története, előrejelzés és kisokos – megállítható-e a föderalista lendület?

Június 9-én arról döntünk, kiket küldünk az Európai Parlamentbe. Vajon milyen esélyei vannak a jobboldali pártoknak, hogy leváltsák az Európának ártó baloldali többséget?

Cikk kép

A békéért demonstrálnak

Tizenkét éve tartották az első békemenetet, a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb tömeget megmozgató civil kezdeményezését. Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval különös aktualitással bír a június 1-jén újra megrendezendő esemény.

Cikk kép

Ez nem a Fidesz, hanem az ellenzék válsága – vitainterjú Török Gáborral és Giró-Szász Andrással

Hány százalékkal lehet elégedett a Fidesz az európai parlamenti választáson? Létezik-e a „kiábrándult fideszes szavazó”? Mit szólnak a Magyar Péter-jelenséghez? Ki a vesztese a fővárosi kampánynak? Vitainterjú Török Gábor elemzővel és Giró-Szász András politikai tanácsadóval.

Cikk kép

Most is beavatkoznának a választásba?

Aktív fenyegetésről van szó, amely mögött a térségben hosszú ideje aktív érdekcsoport áll – állapította meg az ellenzék külföldi kampánytámogatása kapcsán a Szuverenitásvédelmi Hivatal. A szervezet arra is fényt derített, hogy már Karácsony Gergely 2019-es kampányát is megtámogatták kívülről.

Oldás és kötés

Évek óta megy egy másik válságtanácskozás arról, hogy miként kell kiszorítani a fossziliseket. Kerül, amibe kerül: ha kell, zárjon be az ipar, vagy tiltsuk ki a dízeleket a városokból. Közben nem vettük észre, hogy a digitalizációval egy új válságot húztunk magunkra.

Az európai csúcsjelöltek csúcsra járatják a háborúpártiságot

Fontosabb nekik a globalista liberális agendához való igazodás, mint a népképviselet és Európa problémáinak megoldása.

Könyvek a jövőről

Kelet versus Nyugat: vissza a jövőbe

A hódítástól tartózkodó keleti politika sokkal stabilabb birodalmakat eredményezett, mint nyugati pandanjai. Az európai gondolkodás végül mégis betüremkedett a keleti politikába, ezért a modern Kelet már nem a saját, hanem a Nyugat történelmét éli. Pedig…

Élet

Cikk kép

A szerelmesek, akiket a diktatúra elszakított egymástól

Miklós egyetemista, Alexandra az angol követségen titkárnő. A szerelmüknek útját állja a politika; a lányt sürgősen hazahívják Londonba, utánaeredő udvarlója disszidálási kísérlet miatt börtönbe kerül. Az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója Tóth Miklósnak az állambiztonság fojtogató kulisszái mögött játszódó igaz története, amelyből most rendhagyó filmes feldolgozás készült. Nagy Anikó Mária rendezőt és Lukácsy György társrendező-forgatókönyvírót kérdeztük.

Cikk kép

Patchwork: film, kiállítás, könyv

Fontos figyelmeztetések, sportolás, flörtölés és az, aminek nincsen helye.

Cikk kép

Közelíteni a teljességhez

Kétségtelen, aki mosta már arcát az Oroszlánfejű-kút vizével, állt már a vulkáni kúp tetején, lépkedett a bazaltorgonákon, szagolt már be a jégbarlangba, szemlélődött a lankákat ékesítő kápolnák valamelyikében, és itta a hegy levét egy borász lugasában, az tudja, miről beszélek.

Ripacsok

Unom magamat. Ez színházban elég gyakran előfordul.

Utolsó Figyelmeztetés

Cikk kép

A szomszéd földje

Két utazás Ausztriába – két pillanatkép Európánk különböző jövőiről.