Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

VI. évfolyam 11. szám

Sulyok Tamás

A társadalmi béke megteremtéséért dolgozom

2024. március 13.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Belföld

Cikk kép

A magyar tragédia nyitánya történt nyolcvan éve

1944 tavaszán a magyar vezetés előtt „gyilkos dilemma” állt – hangzott el a Rubicon Intézet konferenciáján.

Hetilap

Cikk kép

Amíg abban sincs politikai egyetértés, hogy a nemzeti mozgástér szűkítése Brüsszeltől se fogadható el, addig 1848, 1956 és 1989 tanítása nem mélyült el a lelkekben

A közömbösség, a megalkuvás, a kivonulás politikája sem korábban, sem ma nem jelent életképes alternatívát. Constantinovits Milán írása.

Cikk kép

Fókusz

Cikk kép

A Toyota vagy a Tesla lesz a befutó?

Ma még nem látni, vajon a vadonatúj energiatárolási rendszereké a jövő, vagy inkább a köztes megoldásoké. A Tesla az előbbire, a Toyota az utóbbira esküszik.

Cikk kép

Konzervatív sport-e a labdarúgás?

Meg kell-e reformálni a futballt, és ha igen, milyen mértékben? Kell-e nekünk kék lap vagy nagyobb kapu? Mi a jó a nézőknek, a játékosoknak és a bíróknak? Bede Ferenc nemzetközi játékvezetővel beszélgettünk.

Cikk kép

Februári tavasz

Külföld

Cikk kép

„A jobboldal úgy gondolja: a baloldal téved, a baloldal úgy gondolja: a jobboldal gonosz” – érkezik Trump és Biden második összecsapása!

A szuperkedd után egyre valószínűbb, hogy ismét az Egyesült Államok modern történelmének két legnépszerűtlenebb elnöke mérkőzik meg az őszi választáson.

Cikk kép

„Magyarország kitalált valamit, amit jó lenne, ha mi is megtanulnánk” – sorra érkeznek a dicséretek a tengerentúlról, pozitív példa lett hazánkból

Nagyszabású estéllyel fogadta Donald Trump az őt Floridában meglátogató Orbán Viktort. A magyar kormányfő ismét a várható republikánus elnökjelölt mellé állt, aki szerinte békét tudna teremteni Ukrajnában.

Cikk kép

NATO 25, NATO 75: az atlanti béke őrzője

Nekünk jó a NATO-ban, ez talán az utolsó hagyományos nyugati közös intézmény, amely mentes a társadalomátalakító ideológiáktól.

Közélet

Cikk kép

„Nagyszabású, Magyarországon egyedülálló választási műsorral készülünk” – Szalai Vivien a Mandinernek

Szalai Vivient, a TV2 hírigazgatóját kérdeztük a televíziózás jövőjéről és a magyar médiaviszonyokról.

Cikk kép

A kereszténység balos értelmezésétől ments meg, Uram, minket!

Gyurcsány és a többiek szerint Jézus szociális munkás, aki betakarja a hajléktalanokat, átöleli a szexuális kisebbségeket, befogad minden bevándorlót. És ez még nem minden. Szilvay Gergely írása.

Cikk kép

A jövőben csak rendkívül kivételes esetekben tudok kegyelmet elképzelni – Sulyok Tamás a Mandinernek

Hogyan lehet visszaállítani az intézmény iránti közbizalmat? Politizálhat-e a köztársasági elnök? Legitim-e a kormány szuverenitásharca? Milyen újdonságot tervez az elnöki működésben? Interjúnk.

Cikk kép

„Bárkinek lett volna lehetősége rá, hogy filmet készítsen Petőfiről vagy Mátyás királyról. Nem tették. A Viszkis rablóról bezzeg igen” – Rákay Philip a Mandinernek

A Most vagy soha! kreatív producerével a március 15-én debütáló Petőfi-film kapcsán a nagybetűs filmszakmáról, ideológiai nyomulásról és a valódi katarzisról beszélgettünk.

Van-e még szelleme a kapitalizmusnak?

Elbuktak a progresszív gyermekvédők

Könyvek a jövőről

Az erőszakos vallás mítosza

A haladó értelmiség a felvilágosodás kezdete óta szajkózza, hogy a vallásosság az erőszak melegágya. Kár, hogy ez tévedés.

Élet

Cikk kép

Nincs már szükség rá, hogy megbocsássunk Szendrey Júliának – Gyimesi Emese a Mandinernek

A feleségek felesége, aki fölött egy egész nemzet ítélkezett, mert kényszerből eldobta az özvegyi fátylat. Szendrey Júlia személye lassan leválik Petőfiről, és önálló író-alkotóként is megmutatja magát.

Cikk kép

Nagyszabású látomás

Denis Villeneuve 2021-ben már bizonyította, hogy képes filmre álmodni A dűne című korszakos sci-fi-regényt. Most megérkezett a mozikba a folytatás, és nem kellett csalódnunk: ez is emlékezetesre sikerült.

Ami kipofoz a közönyből

Cikk kép

Mi mind gyerekvédők vagyunk!

A gyermekvédelem előtt van a gyerekek jólléte: ha jól lennének a gyerekek, akkor megvédeni sem kellene őket.