Szakértő: Változás kezdődött az EU migrációs politikájában

2023. február 4. 20:53
Bakondi György szerint lehet, hogy csökkennek vagy megszűnnek a politikai támadások, amelyeket a magyar kormány a migrációs politikája miatt kapott.

Változás kezdődött az Európai Unió migrációs politikájában – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy sajtóhírek szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bolgár-török határ védelmét nevezte a legfontosabb feladatnak az EU szárazföldi határainak megerősítése terén. Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy

kivételes esetekben kerítésekre is szükség van, és ezekhez uniós támogatást kell biztosítani.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: a nyilatkozatokból arra lehet következtetni, hogy megkezdődött a változás az EU migrációs politikájában, ami reményeik szerint elvezet a külső határok biztonságos őrizetéhez, ezáltal a belső biztonság fokozásához, és csökkennek vagy megszűnnek a politikai támadások, amelyeket a magyar kormány a migrációs politikája miatt kapott.

A korábbi állapotok

Közölte: 2015-ben egy nagy tömegeket beléptető folyamat indult el az Európai Unióban, ez összhangban volt a Soros György civil szervezetei által képviselt állásponttal.

Az EU eddig a szervezettséget, a menekültstátuszhoz való hozzáférést hangsúlyozta és elítélte a kerítésépítést.

Bakondi György kiemelte, hogy a magyar kormány az évek során konzekvensen képviselte migrációs politikáját, és bár a magyar emberek számos szavazáson, nemzeti konzultáción erősítették ezt meg, mégis rendkívül sok politikai támadást kaptak.

Hozzátette, a súlyos terrorcselekmények, a nemzetbiztonsági, közbiztonsági fenyegetések, a súlyos bűncselekmény-sorozatok, a szociális háló leterheltsége, az ismeretlen identitású emberek nagy tömegben történő bejutása és kiutasíthatatlansága „a politikai döntéshozókat is talán változásra ösztönözte”. Emlékeztetett arra: a nemzetállamok között már korábban megindult az együttműködés az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében.

(MTI)

A nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/ Ujvári Sándor

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jobb később mint soha, persze ezért is mi kaptuk az alázást.

Kretén Brüsszeliták, brüsszelita kretének!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés