Kína vadászrepülőgépeket küld Thaiföldre

2022. augusztus 13. 10:03
Közös hadgyakorlatba kezd a két ország.

A hadgyakorlaton szerepet kapnak a szárazföldi célpontokra mért csapások, kis és nagy létszámú csapatok bevetései, valamint a szárazföldi harcok légi támogatását célzó manőverek.

Kína egyre szélesebb körű katonai tevékenysége az ázsiai-csendes-óceáni térségben az elmúlt időszakban növekvő aggodalmat keltett az Egyesült Államokban és szövetségeseiben, amelyek – Egyesült Államok, Indonézia, Ausztrália, Japán és Szingapúr – Indonéziában ugyancsak gyakorlatoznak. 

Kína mindemellett az elmúlt napokban sorozatosan indított harci hajókat és repülőgépeket, amelyek a Pekinggel éleződő konfliktusban álló Tajvan vizein és légterén haladtak át. Ezelőtt is előfordult, hogy Kína aktív katonai tevékenységgel fenyegette a Pekingtől de facto függetlenül működő szigetet, ezek száma és intenzitása azonban Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök múlt heti, sok vitát kiváltó tajpeji látogatása óta megnőtt.

(MTI)

Nyitókép: Federico Parra / AFP

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az ázsiai (kínai) morál még jobban beszívódik Európába, akkor jaj a fehéreknek!

Az USA tevékenysége pedig Európában, és világban kelt aggodalmakat. Ilyen volt az amerikai öregasszony provokatív látogatása Tajvanon. Pontosan tudták, mit fog kiváltani, ráadásul a látogatás értelmét azóta sem tudjuk.

Megnézném, mit tenne az USA, ha az oroszok hangolták volna az USA ellen Kanadát, vagy Mexikót. Ha ezek az országok folytattak volna provokációkat volna orosz támogatással.

De nézzük az 1962-es kubai rakétaválságot. Ma Putyinnak pont annyira van igaza, mint amennyire Kennedynek igaza volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés