Ezeknek tényleg soha, semmi sem jó

2022. január 21. 12:09

Volner János
Facebook
Április 3-án mi is ott leszünk!

„Ezeknek tényleg soha, semmi sem jó. A liberális »gazdasági« hírportál, a HVG szerint »Előbb áldás, később átok lehet a 25 év alattiak szja-mentessége«

A HVG-s »gazdasági szakértőknek« nagyon úgy tűnik, hogy nem szóltak. Ugyanis a liberális baloldali összefogás prominens képviselői folyamatosan azzal támadják a kormányzati intézkedéseket, hogy ezek hosszú távon súlyos eladósodottsághoz vezethetnek, a kormányzat szándékosan adósítja el magyar embereket. Majd az eladósodott magyar emberek ingatlanjait Orbán meg Mészáros felvásárolja, ugyanis szerintük ez a koncepció. Nem arról van szó egyáltalán (na persze), hogy Gyurcsányékkal ellentétben, egy jobboldali kormányzat a családokat próbálja támogatni.. Megjegyezzük, lenne még mit tenni a magyar családok támogatása érdekében, melyre vonatkozóan a Volner Párt szakértőkkel egyeztet a további támogatási koncepciók kidolgozása érdekében. Összefoglalva a liberális baloldali politikusokat, szerintük a CSOK, babaváró mind-mind eladósítja a magyar családokat. Az meg sem fordul a fejükben, hogy így talán lakáshoz is juthatnak olyanok, akik alapvetően nem. Hahó, Gyurcsány, hahó Márki-Zay Péter, az IMF hitel ismerős valahonnan? Ha már eladósításról beszélünk. A többi szintén már történelem.

És most jön a fekete leves. A HVG szerint pont az lesz a baj, hogy majd rosszabb feltételek mellett kaphatnak hitelt a 25. életév betöltése után a korábban személyi jövedelemadó kedvezményben részesített fiatalok. Mihez képest? Hogy is van ez? Ezt a srácok nagyon nem egyeztették a liberális baloldal boszorkánykonyhájában dolgozó munkatársakkal. Tehát akkor a liberális baloldali zászlóshajó médiaplatform, a HVG most a hitelfelvételt támogatja? Nagyon úgy tűnik, hiszen még ajánlatokat és kalkulátorokat is megjelenítenek a cikkben.

De mit is írnak pontosan?: »A 25 alattiak az idéntől járó szja-mentességgel nemcsak nagyobb nettó jövedelmet kapnak, hanem több hitelt is vehetnek fel. Mivel az adómentesség a 25. életév betöltésével megszűnik, a felvehető kölcsön is rögtön kisebb lesz, ezért a hitelfelvételt fontolgató fiataloknak érdemes erre figyelni.« És szerintük ez egy átok. Persze arról nem beszélnek, hogy éveken keresztül több tízezer forinttal többet vihetnek haza a magyar fiatalok az intézkedésnek köszönhetően.

Szerencsére Márki-Zay Péter véleményének (többször ostoba jelzővel illetett magyar embereket) ellenére a magyar emberek nem ostobák. Nem ostobák, hiszen átlátják azon színjátékot, melyet Márki vezetésével a baloldali összefogás előad, illetve átlátják azokat a különböző liberális baloldali médiaplatformok által lehozott cikkek mögöttes tartalmát, melyek alapvető célja kizárólag a politikai hangulatkeltés. Hangosan mondjuk, hogy Márki-Zay Péter is megértse, a magyar emberek nem ostobák! Ennek ékes bizonyítéka a Real-PR 93. által készített közvélemény kutatás is, mely szerint a magyar emberek 52-53 százaléka úgy gondolja, hogy a baloldali összefogás csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, illetve emelné a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adókat is. A felmérésből ugyanis kiderül, hogy még az összefogás saját hívei szerint is a rezsiköltségek brutális növekedése várható. Ugyanis a megkérdezett magyar emberek számszerűen 64 százaléka gondolja úgy, hogy növekednének a rezsivel kapcsolatos költségeik.

Április 3-án mi is ott leszünk!”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés