Zavarták a magyarok

2021. november 23. 7:36

Pilhál György
Magyar Nemzet
Husák szerint a magyarok példás büntetést érdemeltek, mert fasiszták, háborús bűnösök.

„Eszembe nem jutna Gustáv Husákról írni, ha a harminc éve elhunyt csehszlovák kommunista vezér nem tett volna annyi aljasságot a felvidéki magyarság ellen. De tett. Kulcsszerepet játszott a honfitársaink kollektív bűnösségét kimondó 1945-ös kassai kormányprogram megvalósításában. (A gyalázatos iromány kimondta a felvidéki magyarság jogfosztását, vagyonelkobzását, majd kitelepítését.)

Husák szerint a magyarok példás büntetést érdemeltek, mert fasiszták, háborús bűnösök, akik szétverték Csehszlovákiát. A habzó szájú kommunista fütyült a kisebbségek védelmét kimondó wilsoni elvekre, ő az eltávolításukban látta a béke biztosítékát. Vezetésével családokat szakítottak szét, tízezreket fosztottak meg otthonuktól a vágyott célért, a »csehszlovák nemzetállam« létrejöttéért. (Láthattuk, mi lett belőle…)

Kis színes. Rengeteg az életrajzi hasonlóság Husák és a »mi« Kádár Jánosunk között. Nemcsak földi pályájuk hossza, de születésük és haláluk is nagyjából egybeesik, meg még sok más. Mindketten illegális kommunistaként kezdték, majd mikor pártjuk hatalomra került, egyaránt vezetők lettek. A koncepciós perek során (ez odaát is hagyomány volt) Husák is, Kádár is négy-négy évet kapott. Szerepük a saját forradalmukban is hasonló volt.

Ahogyan 1956-ban Kádár Nagy Imréhez, ugyanúgy viszonyult 1968-ban Husák is az ottani reformer kormányfőhöz, Alexander Dubčekhez: előbb mellé állt, majd ellene fordult. A »rendcsinálás« után mindkettejükből első ember lett. Még a bukásuk is nagyjából egybeesik: Husáknak ’87-ben, Kádárnak ’88-ban kellett mennie. Halála előtt mindkét ősateista papot kért, hogy meggyónjon. Volt mit.”

A borítóképen: Gustáv Husák (Wikipedia)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1945. májusa után két fasiszta állam volt Európában: Salazar Portugáliája és Benes Csehszlovákiája.

A Petiék keményen fellépnek a magyarellenes állami megtorlások ellen szerte a Kárpát-medencében.
És hatalmas sikerrel.
Pl Szlovenszkóban, Szerbiában... stb

Rendszere antidemokratikus volt, mint Horthyé, de nem fasiszta.

Csak arra utalok, hogy a szájkarate és a seggnyalás között lavírozás nem nemzetpolitika.
Pláne, hogy közben mindent ellopnak, amire ránéznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés