Azt tanácsolom Orbán Viktornak, hogy tartsa be a közös szabályokat

2021. november 23. 10:19

Cseh Katalin
Facebook
Tizenegy év után végre az Európai Bizottságnak is feltűnt, hogy nagy a baj a magyar jogállamisággal.

„A Klubrádiónak nyilatkoztam az Európai Bizottság és Orbán Viktor közti levélváltásról. A brüsszeli testület ugyanis kiküldte a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos első, informális levelét a magyar kormánynak, ami tele van korrupciós ügyekkel, valamint a magyar jogállam hiányosságaival.

Válasz helyett a magyar kormányfő egy olyan levelet küldött az Európai Bizottságnak, amiben a kötelezettségszegési eljárások felfüggesztését kéri. A Klubrádió műsorában elmondtam, hogy tizenegy év után végre az Európai Bizottságnak is feltűnt, hogy nagy a baj a magyar jogállamisággal.

Orbán válasz helyett csak vagdalkozott, de elmondtam azt is a beszélgetés során, hogy van megoldás: kormányt kell, kormányt fogunk váltani 2022 áprilisában. A kötelezettségi eljárások felfüggesztése helyett pedig azt tanácsolom Orbán Viktornak, hogy inkább tartsa be a közös szabályokat, és akkor nem is indítanak ilyen eljárásokat.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fordítva igaz: Cseh Katalin és a többi EU-balliberális ismerje fel és el, hogy a keresztény világlátás jogos, a liberális felfogás nem abszolutizálható. Van Magyarországon olyan minőségű jogállam, mint bámely más EU tagállamban.

ÉN azt tanácsolom Orbán Viktornak, hogy tartsa be a közös szabályokat
2021. november 23. 10:19

Cseh Katalin, azaz ÉN

Tizenegy év után végre az Európai Bizottságnak is feltűnt, hogy nagy a baj a magyar jogállamisággal.

A Klubrádiónak ÉN nyilatkoztam az Európai Bizottság és Orbán Viktor közti levélváltásról. A brüsszeli testület ugyanis kiküldte a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos első, informális levelét a magyar kormánynak, ami tele van korrupciós ügyekkel, valamint a magyar jogállam hiányosságaival.

Válasz helyett a magyar kormányfő egy olyan levelet küldött az Európai Bizottságnak, amiben a kötelezettségszegési eljárások felfüggesztését kéri. A Klubrádió műsorában ÉN elmondtam, hogy tizenegy év után végre az Európai Bizottságnak is feltűnt, hogy nagy a baj a magyar jogállamisággal.

Orbán válasz helyett csak vagdalkozott, de ÉN elmondtam azt is a beszélgetés során, hogy van megoldás: kormányt kell, ÉNVELEM kormányt fogunk váltani 2022 áprilisában. A kötelezettségi eljárások felfüggesztése helyett pedig ÉN azt tanácsolom Orbán Viktornak, hogy inkább tartsa be a közös szabályokat, és akkor nem is indítanak ilyen eljárásokat.

Azt nem lehet betartani, amiről nem tudjuk, hogy micsoda:
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Ha problémád van jogállamiságunkkal, mondd el a választóknak. Ők majd döntenek.

Lejárt lemez, de nyugodtan rugózz rajta.

Az megvan, hogy az EP magyar alelnöke, Dobrev bolsevik, forradalmárokat akasztó nagyapja örökségét viszi tovább? Hogy Donáth Anna nagyapja Kádárral és Péter Gáborral együtt bújkált 1944-ben? Donáth papa büszke rá, hogy Anna pont úgy érvel, úgy beszél, mint nagyapja? Az megvan, hogy FeGyőr családfája is megyei első titkárt tartalmaz? Az megvan, hogy Gyurcsány a kádári KISZ egyik utolsó felső vezetője volt?

Akiket felsoroltam felső szinten tolták a párt szekerét, azon a szinten számonkérték a hűséget. Annak a pártnak a szekerét tolták, amelyik összekacsintva az alsó szintű tagságnak csak a mennyiségét, nem a minőségét, hűségét nézte. Csak az így kimutatható tömegbázis nagysága számított. Cserébe nem tett keresztbe az érvényesülésnek. A KISZ-ben ez még inkább így volt ezért egy ilyen tagság nem jelentette a rendszer iránti hűséget. Ezért tűnt el a rendszerváltáskor a teljes párt és KISZ tagság.

Palika, ez nem Brüsszel dolga, még akkor sem, ha ti ehhez kevesek vagytok.

A "többi tagállam nem így látja", mert épp azt tezsik, amit írtam: abszolutizálják a liberális világnézetet, pedig van legitim alternatíva. S ha egyenlő mércével mérnének, akkor beismernék, hogy Magyarorszégon semmivel sem rosszabb a "jogállamiság" helyzete mint a liberális tagállamokban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés