Nem több ez, mint egy marketingtrükk

2020. március 23. 18:23

Puzsér Róbert
Facebook
Orbán Viktor kisajátítja a járványkrízis sikeres kezelésének politikai hasznát.

„A korlátlan időre szóló rendeleti kormányzás bevezetése és a véleménynyilvánítás szabadságának egyértelmű normatartalom nélküli büntetőjogi korlátozása nem Orbán Viktor hatalmának kiterjesztését szolgálja. Az Országgyűlés 2010 óta mindig és pontosan azt teszi, amit Orbán Viktor kíván – neki aztán semmi szüksége erre a jogosítványra. Orbán Viktor az általa leigázott országban nem hatósági úton lép fel a neki nem tetsző sajtóorgánumok ellen, hanem oligarcháival felvásároltatja, és manuálisan vezérli vagy megszünteti azokat. A járványhisztériát legmegszállottabban korbácsoló médiumok zöme máris a nemzeti együttműködés rendszerének keretében kelti a pánikot.

Orbán Viktor ezt a kemény szabályozást ugyanazért vezeti be, amiért határkerítést épített – ahogy azt sem a bevándorlók ellen vonta, úgy a jelenlegi korlátozás sem a koronavírus megfékezésére szolgál. Orbán Viktor úgy kalkulál, hogy Magyarországot nem tizedeli majd meg úgy a járvány, mint Olaszországot és Spanyolországot, s e jogszabályok a koronavírus elleni védekezés egyedüli győztesévé avatják majd. Ezek a szigorítások nem egy diktatúra előkészítését szolgálják, mindössze annak élményét teremtik meg. Nem több ez, mint egy marketingtrükk, mellyel Orbán Viktor kisajátítja a járványkrízis sikeres kezelésének politikai hasznát, és megszemélyesíti azt az erős kezű vezetőt, akire a vírustól rettegő közvélemény leginkább vágyik.

Orbán Viktor négy napon át próbált ellenállni a pánik egyre fokozódó nyomásának. Nem tudta, mekkora a baj, és nem akart intenzív viszonyt kialakítani a válsághelyzettel, hisz a beomló egészségügy romjai alatt politikailag maga is halálát lelheti. Aztán látta, hogy ez nem működik: hiába migránsozik, hiába fenyegeti a pedagógusokat, az örvénylő félelem és a kattintáspánik erősebb a népszerű lemezek dallamainak élményénél. Orbán Viktor felült a közhangulatnak, teljesítette a követeléseket, és bezáratta az iskolákat. Nem is kellett több, mint újabb négy nap, és Orbán Viktor már maga diktálja a hisztériát. Még nincs kijárási tilalom, de lesz alkotmányos válság, lesz rendeleti kormányzás, és lesz korlátozott sajtószabadság – megannyi gumicsont, melyekkel a baloldalt ugyanabba a csapdába vezeti, mint a 2015-ös menekültválság idején. Az ellenzéki politikusok akkor lebecsülték a problémát, Orbán Viktor úgy kalkulál, hogy ezúttal túlbecsülik – nem is feltétlenül a járványt, inkább annak politikai következményeit. Orbán Viktor úgy kalkulál, hogy a magyarok hálásak lesznek, ha kevesebb halottjuk lesz, mint az olaszoknak meg a spanyoloknak – hát legyenek hálásak neki, aki a válsághelyzetben erős kézzel vezetett! Orbán Viktor úgy kalkulál, hogy a magyarok nem korrekt tájékoztatásra, nem alternatívák bemutatására, nem hiteles és felelősségteljes beszédre, hanem szigorú apafigurára vágynak, aki megvédi őket. A magyar társadalom érzelmi és erkölcsi állapotát elnézve aligha kalkulál rosszul. Akárhogy is: az ellenzék legalább próbára tehette volna Orbán Viktort azzal, hogy őszintén és árnyaltan kommunikál, nem pedig a minél rosszabb, annál jobb szellemében tetszésre vadászik, és államcsődöt provokál.

Meg lehet nyugodni: nem lesz itt diktatúra. Caesar a válság végén nagyvonalúan visszautasítja majd a koronát. Semmit nem érne vele: ez az ország ennél jobban már nem kerülhet az uralma alá.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bocsi, Robika, de O.V. tálcán nyújtotta a lehetőséget az ellenzéknek, de
azok elég hülyék voltak ahhoz, hogy a felelősséget vállaják, viszont a
sikerből egy morzsa sem fog jutni nekik.

Azt pedig, hogy egy ilyen helyzetben marketingtrükkökről beszélsz, nem
kommentálnám. ehhez azért kell egy nagy adag cinizmus, lelked rajta.

Sajnos nem sajnos, de az a tippem, hogy a vírus és az utána jövő gazdasági válság, amihez 2008 kutyafasza volt, szinte az összes jelenleg regnáló európai kormányt el fogja söpörni, akár jól végezték a dolgukat, akár nem.

Az emberek már csak ilyenek, Churchill is elveszítette a választásokat alig valamivel a háború után '45-ben.

Még mindig nem köllesz senkinek?

Hazudsz, rohadék.

Épp a legutóbb volt róla cikk a magyar lélegeztetőgépek számáról a lakájmédiasággal egyáltalán nem vádolható G7-en, ami szerint Magyarország lakosságszámra lebontva elég jól áll a lélegeztetőgépeket illetően, mondhatnánk úgy is, hogy lélegeztetőgép nagyhatalom vagyunk.

https://g7.hu/elet/20200320/ko..

Puzsér spekulál, pedig a helyzet egyszerű, mint 2015-ben, a migráns válság idején: Orbán kitűnően és meggyőzően vezeti az országot, ezt a helyzetet is a legmeggyőzőbb eszközökkel irányítja. Egyszerűen kihozza a maximumot egy válság lehetséges megoldásakor. Toronymagasan jobb az ellenzéknél.

Namost, a Robi nem látja rosszul a helyzetet, csak talán egy 180 fokos fordulatra lenne szükség. Ha Orbán jól kezeli a válságot, akkor a helyzet az, hogy joga van kisajátítani a válságkezelés összes politikai hasznát. És jó válságkezelés nem az, hogy most méltányosan bánik az ellenzékkel, hanem hogy életben tart bennünket. Ha ez sikerül neki, jó eséllyel övé 2022. De Robi, ez RENDBEN VAN. Ha egy demokráciában a mindenkori kormányzat veszi a mindenkori kanyarokat, és ezért tovább kormányozhat, az normál demokratikus működés. Hogy az ellenzéknek ez nem tetszik, az igaz lehet. Hogy fordított helyzetben a FIDESZ-nek sem tetszene, az is igaz lehet. De akkor is. Ha életben maradunk, és ebből következően a FIDESZ győz 2022-ben, az a lehető legjobb dolog, ami ebből a helyzetből kijöhet.

És még ráadásul ez egy db. betegség, amire célzottan kell fölkészülni. Ha van rá idő, és mi eddig nyertünk valamennyit, akkor a pénzt egész hatékonyan be lehet fektetni. Szóval akár sikerülhet is, és bezony, ennek Orbán politikai nyertese lesz. Értem, hogy az ellenzéknek ez szar, de az is valami, ha életben leszek jövőre idősebb családtagjaimmal együtt...

Hogy két hónap múlva nem tud összeülni egy kb. 200 fős testület, az simán benne van a pakliban. Misézni nem lehet, bazmeg, és a DK pofázott erről a leghangosabban.

Jó, tudom, villanyos szavazás, csak tudod benne vagyunk a lekvárban, mert a villanyos szavazásról szóló törvényt egy való világban összeülő törvényhozásnak kellene végigrágcsálnia.

Robi!

Néha felcsillantottál valami pluszt, ami a balliberális oldalról nagyon hiányzik. Gondolkodónak látszottál, de mivel már senki sem figyel Rád, semmilyen oldalon, senkinek sem kellesz, e hangnemben gondoltál megszólalni. Kár volt, elvesztetted a maradék hiteledet is.

Bocs, de komolyan úgy látod, hogy egy papírra írt X nap a gátja a diktatúrának? Nem esetleg az, hogy benne vagyunk az EU-ban, és a járvány is nagyjából egyszerre zajlik az összes EU tagállamban?

Az X nap az egy gumicsont, amit az ellenzék nem köpött ki a szájából.

Össze tud majd ülni, csak onnan fogja széthordani a vírust. Basszus, nézz már szét, hány politikus van karanténban a nagyvilágban a belügyminiszterünkkel kezdve a sort!

A hitelek felfüggesztésének a dátumát azért nem korlátlan időre adták meg, mert az nem érdekelte volna az ellenzéket. Ezzel meg jól be lehetett húzni a csőbe. Így 10 év után sem látod, micsoda hatalomtechnikusokból áll a FIDESZ? Ezért tart ott az ellenzék, ahol.

Köszi, tényleg, Caesar! Puzsér Caesarhoz hasonlította! Akkor most már itt az újabb lista:

Orbán olyan, mint:
- Isten
- hülyegyerek a búgócsigával
- Caesar
- Károly Róbert
- Mária Terézia
- a Fülöp-szigeteki bennszülöttek
- Tisza Kálmán
- Mussolini
- Horthy
- Imrédy
- Hitler
- Göbbels
- Sztójay Döme
- Sztálin
- Rákosi
- Kádár
- Polpot
- Ceausescu
- Kim Dzsong Ul
- Putyin
- Trump elnök
- Torgyán József
- Denerys Targayren

Viszont Orbán dolga lesz fönntartani a karantént. Örülök, hogy segíthettem.

Tuti volt ilyen is, de sajnos az elején nem gyűjtöttem a linkeket, azóta meg már mindegy. Marad a hívő bizalom bennem...

Ja, ha te úgy érzékelted eddig, hogy én a FIDESZ feltétlen csodálója vagyok, akkor sikerült vörös szemüveggel olvasnod a dolgaimat. Most sem várok tőlük sokkal többet, mint hogy életben tartsák a családtagjaimat. De tény, hogy az ellenzéktől meg semmi ilyesmit nem várok el, merthogy nincsenek hatalmon.

Ámen. "Szélhámos hordószónok" még valóban nincs, de rendes cikkben kellene megírnod, mert kommenteket nem gyűjtök.

Gesztus lett volna, gesztus lett volna, de neked miért nem elég, ha életben tartanak? Miért akarsz még gesztusokat is?

"Orbán Viktor az általa leigázott országban..." - és Puzsér a pesti bárd.

Te nagy marha! Az eszedet, azt igázta le a hülyeséged.

"Orbán Viktor az általa leigázott országban"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés