Állati jogok

2019. szeptember 19. 21:46

Pozsonyi Ádám
888
Mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

„Normális állapot az, hogy a kutya bezárva egy lukba üvölt, ha nem jön haza a gazdája? Ezzel az állapottal sértve az állat jogát, aki szenved, a szomszéd jogát – aki szintúgy szenved –, a lakóközösség jogát, meg a közös képviselő jogát, akinek foglalkozni kell a hozzá áramló panaszokkal, meg az önkormányzati tisztviselő jogát, akinek a birtokvédelmi iratokkal kell pöcsölnie ahelyett, hogy a pucér nőket kukkolhatná az interneten, vagy interjút olvashatna arról, hogy John Cyriis végre visszatért az Agent Steelbe? (Vagy ez alatt az idő alatt esetleg végezhetne más fontosabb, közérdekű munkát is, ne legyünk rosszindulatúak, minden bizonnyal az önkormányzatnál dolgozók zömmel mégiscsak ezzel töltik az idejüket munkaidőben.)

Nem! Ők – a mozgalmárok – ilyennel nem foglalkoznak, hanem azon görcsölnek, hogy miért eszem füstölt szalonnát. Miért eszem húst vagy tojást?

Holott a húsevés az emberi létezéshez hozzátartozik. Az ember élettani szempontból, és tudományos osztályozás szerint egy mindenevő emlősállat. Ezt bizonyítja – a több ezer éves hagyományon túl – a tudomány, a biológia. Csak a következőket kell megvizsgálni: fogazat, emésztőrendszer, bélrendszer. Az ember biológiai felépítése a mindenevő életformához alkalmazkodott. Ez a természeti törvény. Ez ellen küzdeni, az élet ellen küzdeni felesleges. (Mondjuk, a forradalmárok rendszerint az élet természetes viszonyai ellen küzdenek folyton, lásd harc az egyenlőségért meg a nemek eltörléséért.) Ellenben a panelházban való kutyatartás nem tartozik hozzá az élet természetes törvényeihez.

Harcolnak egyik síkon a normalitás ellen, az abnormalitásért, és nem tiltakoznak a köztünk lévő abnormalitás ellen. Ez nem különös dolog?

Feltéve, ha az állatvédőket az állatok sorsa valóban érdekeli. De úgy tűnik, őket a világbéke meg a rasszizmus elleni harc izgatja, mert mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés