Deutsch: Vérlázító, hogy Brüsszel azokat bünteti, akik tesznek az illegális migráció ellen

2024. szeptember 18. 20:26

A Hír TV Napi aktuális műsorának vendége volt az Európai Parlament képviselője, aki mint elmondta, csak jólneveltsége miatt nem fejti ki bővebben a véleményét.

2024. szeptember 18. 20:26
DEUTSCH Tamás

Nyitókép: Purger Tamás

Amivel a műsorvezető a beszélgetést elindította, az az, hogy Matteo Salvini képviselőt 6 év börtönbüntetéssel fenyegetik, mert védte országa határait, és késleltette az NGO-hajók kikötését. A Deutsch Tamásnak szánt kérdés emiatt úgy szólt, hogy mit érez és gondol a politikus, mikor azt látja, hogy ezzel szemben Ilaria Salis szabadon lézeng Strassburgban.

Ezt is ajánljuk a témában

„Jólneveltségem tiltja, hogy az érzéseimet pontosan megfogalmazzam, és a nyilvánosság elé tárjam” – kezdett bele a válaszba a képviselő, majd úgy folytatta, hogy „de azt örömmel elmondom, hogy mit gondolok”. Deutsch szerint 

vérlázító az a helyzet, hogy ma jelen pillanatban az Európai Unió úgy működik, hogy azokat büntetik, akik tesznek az Európai Unió külső határainak a megvédése érdekében”.

„Magyarországot bünteti az európai bíróság, 200 milliós, egészen döbbenetes mértékű és abszurd nagyságrendű büntetéssel, hogy ezt még megfejelje aztán naponta további egymillió eurós büntetéssel”, folytatta a képviselő. Mint hozzátette, „mindezt azért, mert mi magyarok, egy olyan határvédelmi rendszert működtetünk, amivel eleget teszünk az Uniós jogszabályoknak. Megakadályozzuk, hogy törvénytelenül, illegálisan migránsok beléphessenek Magyarország és ezáltal az Európai Unió területére.”

Ezt is ajánljuk a témában

Mint a politikus elmondta, „a palermói ügyészség nem kevesebbre tett javaslatot, mintsem hogy hat esztendős börtönbüntetéssel sújtsák Matteo Salvinit, aki nem mellékesen jelenleg az olasz kormány miniszterelnök-helyettese”. Szerinte Salvini korábban belügyminiszterként „nem tett mást, minthogy megvédte, talán még nehezebb feladatnak eleget téve, Olaszország tengeri határait”.

Deutsch úgy fogalmazott, hogy „tudomásul kell azt venni, hogy jelen pillanatban olyan időket élünk az Európai Unióban, hogy azokat büntetik, börtönbüntetéssel fenyegetik, brutális pénzbírsággal büntetik, akik megvédik az Unió külső határait, akik megálljt akarnak parancsolni az illegális migrációnak”, miközben a politikus véleménye szerint azokat támogatják, „akik az illegális migrációért tesznek”.

Hozzátette, hogy ezzel szemben az olasz képviselőnő, Ilaria Salis, Magyarországon, „Budapest utcáin találomra – baloldali radikális tettes társaival együtt – félholtra vert embereket, mert azt gondolta róluk, hogy velük egyet nem értő politikai nézeteket vallanak”.

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes beszélgetés alább nézhető és hallgatható végig:

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:38
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­­k­­e­­­l­­d­ ­­a­­ ­s­z­­­e­­­x­i­­ ­­­p­­­u­­n­­c­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Gyuri05
2024. szeptember 19. 01:20
Huxit mielőbb!
lauderstenonis-2
2024. szeptember 18. 23:22
A 2000 embercsempész szabadon engedése is része az illegális migráció elleni harcnak?
Picnic Niki
2024. szeptember 18. 22:47 Szerkesztve
Mert fejjel mentek a falnak, és elsősorban a híveiteknek politizáltok. OV azt mondta, politizáláshoz gógyi is kell. Hát ő ezzel nem dicsekedhet. :-( Minta élvezné, h konfrontálódhat az EU-al, mert azt hiszi, semmit sem tehetnek vele. Nincs egy komolyabban vehető szövetségesünk se, sőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!