„Nyolc helyen ért lövés” – minden, amit eddig tudni lehet az ercsi lövöldözésről

2024. augusztus 13. 18:09

Eddig 15 embert vettek őrizetbe a szombati incidens kapcsán.

2024. augusztus 13. 18:09
null

Nyitókép: illusztráció, MTI/Komka Péter

A Mandiner is beszámolt róla, hogy szombaton a Fejér vármegyei Ercsiben egy társaság puskákkal, gázpisztolyokkal és vascsövekkel támadt rá egy másikra az utcán. A verekedésben többen megsérültek, köztük egy 10 éves kislány is, akit eltalált egy üvegszilánk.

Az áldozatok elmondták: évek óta haragban vannak az elkövetőkkel, a nézeteltérésüket az okozta, hogy néhány hónappal korábban feljelentést tettek, 

miután brutálisan megverték az egyik férfi gyermekét.

A banda azért vonult a házhoz, hogy fenyegetéssel próbálják rávenni a családot arra, hogy visszavonják a vallomásukat „Fog-, arc- és koponyatörése van a gyerekemnek. Meg van ijedve, meg van rémülve. Azt akarták, hogy vonjuk vissza a vallomást, de egyértelmű, hogy nem vonjuk vissza. Annak ellenére meg lettünk fenyegetve, és eljöttek leszámolni ide, a lakásomra” – nyilatkozta korábban a megvert fiú édesapja.

Ezt is ajánljuk a témában

Most újabb részletek derültek ki az eset kapcsán. A Bors arról számolt be, hogy nagyjából 6-7 autóval és gyalogosan érkeztek a felfegyverkezett támadók, akik több embert is megsebesítettek, köztük Balog Attilát is, aki a lapnak elmondta, a közel 40 fős banda az öccse, Zoltán háza elé érkezett. 

Mikor Attila hallotta a fegyverek hangját, a banda elé sétált, akik azonnal lőni kezdtek rá a gumilövedékes fegyvereikkel. 

A férfit nyolc helyen találták el. 

Mindezt úgy, hogy a férfi név szerint ismerte a támadókat, és csak pár méterre álltak egymástól. „Itt a sarkon már folyamatosan kaptam a lövéseket és nem foglalkoztak azzal, hogy velem mi lesz” – mondta a férfi a portálnak.

A Bors szerint az első gumilövedékes találat után valószínűleg annyi adrenalin szabadult fel Attila szervezetében, hogy a többi hetet már szinte nem is érezte, pedig nagyjából 10 méterről kapta őket.

A lap úgy értesült, hogy a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei, közös erővel fékezték meg az egymásnak feszülő társaságot. A történtekkel kapcsolatban a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudták: a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást. Az elsődleges rendőri intézkedések megerősített rendőri jelenlét mellett, jelenleg is folyamatban vannak a településen.

A Fejér Vármegyei Rendőr-kapitányság a lapnak elárulta:

eddig 15 embert vettek őrizetbe a szombati incidens kapcsán.

A rendőrök 17 férfit állítottak elő, közülük 15-ot őrizetbe is vettek, elszámoltatásuk jelenleg is folyik. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt kell felelniük” – értesült a Bors.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreedomE3
2024. augusztus 13. 23:30 Szerkesztve
És ezeket fogjuk a böriben az adófizetők pénzen eltartani. Nincs C.kérdés, nincs, nincs. Aki mégis ilyet mer mondani, az mind náci, rasszista, fuuuj! Az összes libbant agyut le kellene költöztetni Ercsibe humanizmus ügyi szakmai gyakorlatra!
Türelem
2024. augusztus 13. 19:57
Bátor ember.....vigyázzon magára és a családjára.
Málaga21
2024. augusztus 13. 19:39
Ilyen esetekben az ingyen éles lőszer osztást sem tartanám pazarlásnak.
robag7
2024. augusztus 13. 18:46
Szóval cigányok. Amúgy jól tették, hogy nem hagyták megfélemlíteni magukat és nem vonták vissza a feljelentést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!