Ismét a nyugati mainstreamet választotta a magyar baloldal

2024. augusztus 05. 10:04

Az ellenzékről készített összeállítást a Magyar Nemzet.

2024. augusztus 05. 10:04
SZABÓ Tímea; TÓTH Bertalan; KUNHALMI Ágnes; VADAI Ágnes; KANÁSZ-NAGY Máté; MÁRKI-ZAY Péter; KARÁCSONY Gergely; LUKÁCSI Katalin Mária

Nyitókép:  MTI/Koszticsák Szilárd

 

Egészen különleges helyzetben, van a magyarországi baloldal – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint ugyanis a baloldal a legtöbb politikai helyzetben mindig olyan oldalt választ, ahova a választók nagy része nem akarja őket követni.

Az elmúlt tíz év nagy világpolitikai kérdéseiben mindig rossz lóra tettek.

Legyen szó a migrációról, a koronavírus-járványról, a háborúról vagy legújabban a nemi tesztet bukó algériai bokszoló megítéléséről, ezekben mind olyan véleményeket képviseltek vagy képviselnek, amit a magyar emberek nagy része nem vall a magáénak.

A hazai baloldal nemcsak a határkerítés megépítését ellenezte, de az Európai Parlamentben folyamatosan Magyarország ellen szavaznak, és segítenek abban, hogy Brüsszel megbüntethesse hazánkat, amiért nem akar részt venni a kvótarendszerben. 

A koronavírus idején sem a magyar emberek érdekét vették figyelembe. Több baloldali politikus is igyekezett a kínai és az orosz vakcinák ellen hergelni. Az akkori Fidesz-kormány nem tett rossz lóra azzal, hogy többféle vakcinát vásárolt, és az emberek maguk dönthették el, hogy melyiket akarják beadatni, és így előbb alakult ki Magyarországon a nyájimmunitás több nyugat-európai országnál.

A háború kérdésében sincsen egy platformon a nemzeti jobboldal és a globalista bal

 – írta a lap. A Fidesz és Orbán Viktor az orosz–ukrán háború kirobbanása óta a békét és a béketárgyalásokat szorgalmazza, a miniszterelnök a magyar soros elnökség megkezdése óta békemissziót folytat. Ezalatt a baloldal a Brüsszeli háborúpárti hangokat visszhangozzák Magyarországon. Magyar Péter és pártja is ahhoz az Európai Néppárthoz csatlakozott, amelynek vezetője, Manfred Weber még a közös európai sorkatonaságot is bevezetné.

Ezt is ajánljuk a témában

A baloldal azonban még egy egy olyan egyszerű kérdésben sem képes a normalitás oldalára állni, mint hogy  rendben van-e, hogy egy biológiai férfi, akit korábban el is tiltottak, magyar női versenyző ellen bokszoljon az olimpián.

A Mandiner is már többször beszámolt az olimpiai bokszbotrányról, Imane Helif, akit  a nemzetközi bokszszövetség (IBA) kizárt a női mezőnyből, mivel a férfiakra jellemző kromoszómával rendelkezik, a negyeddöntőben Hámori Lucával csapott össze, a magyar versenyző végül pontozással kapott ki az interszex ellenfelétől. 

A baloldali politikusok ahelyett, hogy Hámori Lucát a bátorságáért, a küzdelméért vagy a teljesítményéért dicsérnék, azon akadékoskodnak, hogy jobban meg kellett volna védeni az algériai bokszolót – írta a Magyar Nemzet.

Gyöngyösi Márton ugyanis beleszállt Fürjes Balázsba, amiért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjaként nem védte meg Imane Helifet. De nem Gyöngyösi volt az egyetlen, parlamenti frakcióval rendelkező politikus, aki szembement az árral, Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője azt írta, hogy nő a nő ellen fog bokszolni a botrányos meccsen. Magyar Péter inkább hallgatásba burkolózott a témában, de nehezére esett kiállni az igazságtalan helyzetbe került magyar sportolónő mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 07. 07:41
26-ban a Magyar Péter elzavarja a potrohos tolvajt. 😊🇭🇺😊❤️🤍💚😊🇭🇺😊❤️🤍💚
mc-foker
2024. augusztus 06. 13:47 Szerkesztve
A Fidesz annyira jobboldali, mint a seggem jobb félteke. Nemzeti mázba csomagolt kádár-nyuggerizmus a jobb szó rá.
states-2
2024. augusztus 05. 16:14
Egész pontosan, szemben a hazával, a nemzettel, a magyarsággal. Ahogy azt már a komcsiktól megszoktuk. Kunbélától, Rákosin át Kádárig, Gyurcsányig. Nem adhatnak mást, mi lényegük. A hazaárulást.
states-2
2024. augusztus 05. 16:12
Egész pontosan, szemben a hazával, a nemzettel, a magyarsággal. Tehát hazaárulók. Ahogy azt már a komcsiktól megszoktuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!