Varga Mihály: Az IMF és az Európai Bizottság is az élmezőnybe várja a magyar gazdaságot (VIDEÓ)

2024. július 30. 10:08

„Az idén 1000 milliárd forinttal javítottuk a költségvetés mozgásterét" - jelentette ki Varga Mihály, pénzügyminiszter.

2024. július 30. 10:08
VARGA Mihály

Niytókép: MTI/Bodnár Boglárka

„A magyar gazdaság teljesítménye 2024. második negyedévében 1,5%-al haladta meg az egy évvel korábbi szintet”jelentette ki Varga Mihály miután a KSH friss adatai kijöttek.

„Noha a növekedés változó ütemű, továbbra is bővül a magyar gazdaság”

– tette hozzá a péznügyminiszter.

A miniszter kifejtette, hogy a sikeresen letört infláció és és a kétszámjegyű átlagbér növekedés miatt a reálbérek is dinamikusabban növekednek, kb. 10% körül alakul. „A fogyasztás is tovább emelkedett a második negyedévben” – jelentette ki Varga.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az idén 1000 milliárd forinttal javítottuk a költségvetés mozgásterét, így a nehéz külső körülmények ellenére is egyre stabilabbak a növekedési kilátások és az IMF és az Európai Bizottság is az élmezőnybe várja a magyar gazdaságot”

– tette hozzá a pénzügyminiszter.

A videót itt nézheti meg:

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KINGA SÁNDOR
2024. július 30. 12:16
A kommenteket olvasva, ismét nagyon sok a "gazdasági szkértő" De a gyűlölködő kommentek is! Azért arra kíváncsi lennék, hogy közülük hányan éltek a kormán által biztosított lehetőséggel? Ami támogatást csak lehet, már mindent felvettek és most köpködnek ész nélkül! Undorítóak vagytok! Semmit sem illetek és én vissza is venném tőlük!
Sztrovacsek
2024. július 30. 11:22
„Az idén 1000 milliárd forinttal javítottuk a költségvetés mozgásterét" Lefordítom magyarra. Ennyivel emeltük meg a hiánycélt.
Zjzj
2024. július 30. 11:06
Mikozben az elozo megyedevhez kepest a magyar gazdasag zsugorodott….de a mandin most kivarnak ezzel az adattal kivarnak amig nem fordul a kocka?
NDAP1945
2024. július 30. 10:42
Sírnak a libsik, hogy Európa egyik legjobb gazdasági teljesítményű országa a miénk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!