New York Times: Orbán újabb lépése után az európai vezetők már csak pislogni tudnak

2024. július 09. 18:31

Az amerikai lap szerint a magyar miniszterelnök teljesen meglepte az öreg kontinenst.

2024. július 09. 18:31

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Orbán Viktor újra meglepte Európát azzal, hogy Pekingbe utazott, nem sokkal azt követően, hogy Volodimir Zelenszkijjel, majd Vlagyimir Putyinnal is tárgyalt – írja a New York Times.

A lap szerint azonban a magyar miniszterelnök ezzel a lépésével csak még inkább magára zúdítja az Európai Unió haragját,

hiszen tekintélyuralmi vezetőknek udvarol, szembemenve Brüsszel közös külpolitikai céljaival.

A New York Times újságíróját a jelek szerint egyáltalán nem zavarja, hogy ezen vezetőkkel más felelős európai politikusok is szoktak tárgyalni.

A lap szerint a nyugati politikusok már jó ideje elhatárolták magukat Orbántól az ilyen jellegű lépései miatt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2024. július 10. 18:54 Szerkesztve
Európai vezetők már csak pislogni tudnak:D.... Mert akkorát tett már megint a mi führerünk... Ti ezeket az egetvero faszsagokat tényleg benyaljatok?:) Orbánnak úgy adták át a soros elnökséget hogy a soros elnök nem azt jelenti hogy mostmar ő europa főnöke. És hogy egyszer az életben próbáljon már kompromisszumokat kötni... Ja, csak ezt nem hozta le vhogy a mandiner:)) Csak az ilyen bődületes faszsagokat hogy az EU vezetői már csak pislogni tudnak ..... Nektek tényleg ez kell? Hogy ennyire hülyére vegyenek?:))
valerian-0
2024. július 10. 09:24
Az Orbántól "elhatárolódó" politikusoknak keményen beszóltak uraik és parancsolóik, hogy vessenek be mindent Orbán ellen, mert nem szabad békét csinálni. Az tönkreteszi a háborús nyereséget.
Oszodibeszed
2024. július 10. 05:57
Jó ideje elhatárolódtak!? Nincs is olyan egyéb európai politikus hatalmon, aki "jó ideje" betöltötte volna a tisztségét. Ne keltsük azt az illúziót, hogy a nagypolitikában közel 35 éve jelen lévő Orbánnal szemben az "öreg kontinens" politikusai aránypárba állíthatóak lennének.
pipa89
2024. július 10. 05:35
Gyerekek, ez van, amikor egy rendkívüli kvalitásokkal megáldott ember minden rendszert és működést kiismert, és most elkezdett játszani a húrokon. Ha az országhatárokon kívül is el tudja érni azt, amire a nagy országok vezetői képtelenek, az három dolog miatt:: 1. Kvalitások + történelmi ismeret + gyakorlati tapasztalat egy személyben 2. Az ország többsége elismerte őt mint VEZETŐT, támogatja, kiáll mellette. 3. A motiváció: hit és az ég támogatása. Ez olyan egyedi keveréket ad, ami nagyon ritka. Nyilván egyetlen ember sem tökéletes, de ez semmit nem von le a fenti tényekből: olyan vezetőnk van, aki lehet, hogy csak 500 évente adatik meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!