Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vitézy Dávid: Gratulálok Karácsony Gergelynek, hogy a Kúria elutasította az indítványát

2024. június 26. 16:01

„A saját beadványának elutasítása után talán senki nem ünnepelte még úgy a független magyar bíróságokat, mint ahogy most ő teszi” – jegyezte meg Karácsony kihívója.

2024. június 26. 16:01

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy Karácsony Gergely beadta a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének érvénytelenítését és a szavazás teljes városban történő megismétlését kéri. Szerdán Budapest főpolgármestere már teljesen máshogy magyarázta a történteket. „A választási folyamat átláthatatlansága miatt még azt is vállaltam volna, hogy az egész városban ismételjük meg a főpolgármester-választást, immár mentesen minden politikai és jogi manipulációtól.

A Kúria jogerős döntése azonban ezt a vitát lezárta.

A főpolgármesterségről természetesen nem mondok le, mondjanak le azok, akik félre akarták vezetni a budapestieket és akik képtelenek voltak egy tisztességes újraszámlálást levezényelni” – írta szerdán a Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését,

amelynek értelmében a következő öt évben is én leszek Budapest főpolgármestere.

Természetesen elfogadom a független magyar bíróság döntését” – írta Karácsony.

Vitézy Dávid is reagált

Gratulálok Karácsony Gergelynek, hogy a Kúria elutasította az indítványát.

A saját beadványának elutasítása után talán senki nem ünnepelte még úgy a független magyar bíróságokat, mint ahogy most ő teszi” – jegyezte meg Vitézy Dávid.

„A Kúria döntése kapcsán a választási eljárásról szóló jogszabályok szerint alkotmányjogi panasszal még mindkét jelölt élhet. Mivel Karácsony Gergely korábban azt mondta, hogy az általa szükségesnek tartott új budapesti főpolgármester-választás érdekében minden lehetséges jogi eszközzel élni fog, gondolom az Alkotmánybírósághoz is fordul még ezügyben. A Kúria döntésének a korábbi általam bemutatott visszásságokat érintő része kapcsán a határozat jogi értékelését követően az alkotmányjogi panasz lehetőségét fenntartom” – írta Vitézy.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 15:01
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­k­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­z­­e­x­­­i­­­ ­p­­­u­­n­­­c­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Takagi
2024. június 27. 15:55
Bp. megérdemli. Gelgely bele fog fulladni a saját taknyába. Én spec örülök,hogy a szarhalmaz nála maradt. Most mutasd meg Gelgely. Amúgy pénzt már többször nem adunk neked, csak a kerületeknek pályázat útján,nem haveri alapon.
Tommaso
2024. június 27. 12:48
Az un-fair gerincteIen hataIommániás FIDESZ képteIen úriemberek módján vesziteni Ezt Iáttuk 2002-ben, 2006-ban, és Iátjuk több, idei váIasztáson / igy Győrben is /, és az EB-s kudarc magyarázgatásakor is Az áI-semeges Vitézy is remek péIdája ennek A kampányban még kritizáIta a Budapestet kifosztó, csődheIyzetet teremtő FIDESZ- rezsimet De mára IehuIIt az áIarc
camplazlo
2024. június 27. 12:20
Nem baj az. A fidesz legalább nem oda költi az ország pénzét feleslegesen. Amúgy is túl van zsúfolva az a város, nem kell még tovább hízlalni. Helyette vidéken kell munkahelyeket teremteni és iinfrastruktúrát fejleszteni. Cserébe kevesebben fognak a fővárosba költözni, kevésbé lesz túlzsúfolt, csökkennek az albérletárak, nőnek a bérek, csökken a bűnözés. A Budapestiek pedig végre elfelejtik a (rém)álmukat arról hogy Budapest világváros legyen. Mert az nem lenne jó. Ugyanis Delhi, meg Lagos is világváros, még sem öröm ott lakni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!