Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Meghozta a döntését a Kúria a főpolgármester-választás megismétléséről

2024. június 26. 13:25

Jellemző módon Karácsony Gergely a Facebookon reagált a hírre.

2024. június 26. 13:25

Nyitókép: YouTube képernyőfotó

Mint ismert, a 2024-es budapesti főpolgármester-választás rendkívül szoros eredményt hozott. Az éjszakai órákban a szavazatszámlálás végeztével kiderült, hogy a hivatalban lévő főpolgármester, Karácsony Gergely mindössze 324 szavazattal előzte meg Vitézy Dávidot. Ezt követően Vitézy az érvénytelen szavazatok újraszámolását kérte, melynek eredményeképpen már csak 41 szavazatkülönbséggel nyerte meg a választást Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely később végül beadta a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének érvénytelenítését és a szavazás teljes városban történő megismétlését kéri.

„A választási folyamat átláthatatlansága miatt még azt is vállaltam volna, hogy az egész városban ismételjük meg a főpolgármester-választást, immár mentesen minden politikai és jogi manipulációtól.

A Kúria jogerős döntése azonban ezt a vitát lezárta.

A főpolgármesterségről természetesen nem mondok le, mondjanak le azok, akik félre akarták vezetni a budapestieket és akik képtelenek voltak egy tisztességes újraszámlálást levezényelni” – írta szerdán a Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

„A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését,

amelynek értelmében a következő öt évben is én leszek Budapest főpolgármestere.

Természetesen elfogadom a független magyar bíróság döntését” – írta Karácsony. Ez azt jelenti, hogy a Kúria döntése értelmében nem ismétlik meg a főpolgármester-választást Budapesten.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. június 27. 08:35
a FIDESZ az egész kampányát a magyar váIaszttók átverésére aIapozta. Az un-fair gerincteIen hataIommániás FIDESZ képteIen úriemberek módján vesziteni Ezt Iáttuk 2002-ben, 2006-ban, és Iátjuk több, idei váIasztáson is
Tommaso
2024. június 27. 08:30
Az un-fair gerincteIen hataIommániás FIDESZ képteIen úriemberek módján vesziteni Ezt Iáttuk 2002-ben, 2006-ban, és Iátjuk több, idei váIasztáson is
ruhellemviktort
2024. június 26. 18:01
JAJ NE PEDIG A SZENTKKKIRÉKLYI RA SAVASZTAM Ő EGY KIRRKET PLOTITIKUS LETT VÓNA. BÁR NEM VOLT PROGRMJ FIDESZES VÓT HAJRI FIDESZ HAJRÉ JOBBEREK HAJRÁ BOBVROVICZKY MA IS NARANXSOT ETTEM FINOM. TARLÓS!!!4!!444!! GURULÓ DOLLÁROK. CSÁD. JA NEM BOCS UKRAJNA. bÉKE
Sulammit
2024. június 26. 17:37
Természetesen nem Karácsony győzött, hiszen, ha Toroczkait komolyan érdekelné a mi hazánk, visszahívta volna a jelöltjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!