Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Az óbaloldalon a helyzet változatlan: Gyurcsány marad a Demokratikus Koalíció elnöke

2024. június 26. 14:58

A Demokratikus Koalíció a választási kudarc után is ugyanabban a formában folytatja a munkáját.

2024. június 26. 14:58

Nyitókép:  Mandiner/Mátrai Dávid

Úgy látjuk, hogy a mostani a legjobb felállása a pártnak, ezért az elnök és az elnökség folytatja a munkát – jelentette be Gyurcsány Ferenc szerdán Facebook-oldalán.

A DK elnöke szerint az ellenzéki oldalon az elmúlt évek lemondásai, leváltásai egyetlen ellenzéki párt megerősödését sem hozták el, sőt éppen ellenkezőleg. Hozzátette, arról is folynak tárgyalások és egyeztetések, hogy min kell majd változtatni, de az erről szóló döntéseket nem most kell bejelenteni.

Az erőfeszítésünk, nem éppen azzal az eredménnyel járt, nem azt hozta, amit mi magunk vártunk, reméltünk

– mondta a pártelnök, de hangsúlyozta, arra büszke, hogy a DK mindent tőle telhetőt megtett a jó, sőt az ennél sokkal jobb eredményért.

Ja!? Hogy ki mond le? Sokkal többen adták fel már eddig is, mint szabadott volna.  De mindig van választás

– zárta Gyurcsány Ferenc.

A csúfos június 9-i választási eredmény – a DK-MSZP-Párbeszéd lista mindössze 8 százalékot szerzett, ami két EP-képviselői mandátumra volt elegendő – után kilenc nappal értékelte először a történteket a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány akkor azt mondta: „teljesen nyilvánvaló, hogy ilyenkor, a vereség beismerését követően jönnek a kérdések”. 

Tíz nappal a választásokat követően már úgy nyilatkozott:

Megbeszélések, tanácskozások érik egymást. Az elég világos, hogy erős kohézió tart össze bennünket. Ez nem változott. Folytatjuk.

Végül a mai nap „hivatalosan” is megszületett a döntés:

Gyurcsány Ferenc marad a DK elnöke. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. június 28. 15:26
Gyurcsány Ferenc: Életemben három olyan eset volt amikor komoly politikai döntést kellett hoznom. 1.) Hogy bérmálkozzam e. 2.) Hogy másodszor is bérmálkozzam e. 3.) Hogy harmadszorra is bérmálkozzam e. És most jött el a negyedik, hogy lemondjak e, a bérmálkozásról.
Mandiner444hu
2024. június 26. 17:59
Kurcsányi: Így aztán az elnök és az elnökség , én és az elnökség folytatjuk a munkát.” Kétségtelen, hogy Gyurcsány Ferencnek évtizedes gyakorlata van abban, hogy mikor nem kell lemondani: az őszödi beszéd 2006-os nyilvánosságra kerülése után még 3 évig miniszterelnök maradt, és mire 2009 márciusában lemondott, az ország az államcsőd szélén állt, a Fidesz pedig úgy megerősödött, hogy a régi választási rendszerben is képesek voltak kétharmadot szerezni, miközben a Jobbik is parlamenti párt lett. Köszi Alkesz! egy Fideszszavazó)
nzoltan-818
2024. június 26. 17:13 Szerkesztve
Gyurcsány marad. Ez várható is volt, mert a DK a baloldal egyetlen valóban országosan kiépített pártja, ami garancia a megmaradásra. Az, hogy most először egy tisztulási folyamaton is át kell, át fog esni, elkerülhetetlen. Az hogy az érdek pulyautasok most kifele kacsintgatnak, például a Tisza irányába, az természetes..., az még jól is jöhet a DK-nak. A kullancsok is csak addig tartózkodnak egy gazdatesten, míg jól nem laknak, vagy míg jobbat nem találnak. Szerintem az új messiás igazi énjének lelepleződése és a lufiként ábrándos vágyálmokkal felfújt Tisza az elkövetkező időben sokak csalódását fogja okozni és a megtévedt báránykák többsége szép lassan visszatérnek a biztos DK karámba. ---Nem egy nagy öröm, de Gyurcsány marad. ---
pacoka
2024. június 26. 17:07
Milyen szánalmas ez már. De, hát örülhet a fidesz. És örül is. Még egy darabig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!