Ausztria
ÉLŐ
Törökország

A lelátói humor nem „tufaság”, hanem évszázados szokás

2024. június 30. 06:50

Nem gondolom helyesnek egy európai nemzet hagyományos viseletének kigúnyolását.

2024. június 30. 06:50
null
Lipták Tamás
Lipták Tamás
Magyar Jelen

Nyitókép: Képernyőkép / Magyar Jelen

„Amikor megláttam a képen szereplő kétrudas zászlót, akkor eszembe jutott, hogy írok róla, mert nekem sem tetszett feltétlenül. Nem gondolom ugyanis helyesnek egy európai nemzet hagyományos viseletének kigúnyolását. Ráadásul a skótok számomra az egyik legrokonszenvesebb nép a kontinensen. Azonban elengedtem a témát, és majd ki is fejtem, hogy miért. Hanem azonban Mérő Vera is úgy gondolta, hogy ennek kapcsán minden szurkolókkal és a magyarsággal kapcsolatos frusztrációját kieresztheti végre, erre pedig szurkolóként és magyarként is illik talán reagálni.

»Nade túl a magyar néprajz, valamint a világ nemzeteinek tradicionális és törzsi viseleteinek területén súlyos ismeret-deficittel küzdő fociszurkolók tufaságán: mit üzen rólunk a nagyvilágnak egy-egy ilyen – teljesen hibás angolsággal összegányolt – tábla? Azt üzeni, hogy bunkók vagyunk. Bunkók, akik sem a saját, sem más népek történetét és kultúráját nem ismerik, bunkók, akik sportszerűtlen módon személyeskednek, az ellenfél kultúráját gyalázzák, cserébe neandervölgyi kifinomultsággal rendelkeznek a modern társadalmi szerepelvárások tekintetében.«

Ezek már a felvilágosult, haladó, meg ki tudja, milyen címkékkel ellátott Mérő Vera gondolatai voltak a Glamour magazin virtuális hasábjairól. Bár engem a Mandineren olvasva idegesített fel egy kicsit. Az első részével, mint azt a bevezetőben kifejtettem, talán egyet is lehetne érteni.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Mérő Vera

Glamour

Idézőjel

A csúfolódó olyasmit csúfol, amit nem ismer vagy nem ért.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­k­­e­­­l­­­d­­ ­­a­ ­­­s­z­­­e­x­­­i­­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
nagymester-b-2
2024. június 30. 20:02
A svájciak azt írták ki hogy a fondü jobb mint a gulyás. Ezzel mélységesen megsértették a magyar néplélek több évszados gaszto-kulináris hagyományait igaz? Vagy csak egy faszhiányos néni lázálmait dagasztják a szerencsétlenek?
Swansea2688
2024. június 30. 19:03
Mi a "teljesen hibás angolság" ezen, te tudálékos balfácán? Közlöm veled, hogy hibátlanul van leírva; az, hogy neked nem tetszik, a magánügyed, de akkor azt írd, hogy te nem így fogalmaztad volna meg!
bikmakk
2024. június 30. 15:41
"hörcsög volt az a jó anyád, és az apád fókabajszú ganajtúró!" Mérő Vera 1 hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!