Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Piramisjáték-hálózatot épített és gátlástalanul verte át a gyanútlan áldozatokat Magyar Péter jobbkeze

2024. május 21. 10:18

A TISZA Párt baloldali vezérének bizalmasa, aki egyben élettársának édesanyja, már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet töltött börtönben.

2024. május 21. 10:18

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Az összeomlás szélén állt már a piramisjáték-hálózat, miközben a bűnszervezet vezetőjét már letartóztatták, S. Mária mégis tovább folytatta a zavaros ügyleteket, és több áldozatot is rávett a „befektetésekre” – ez is kiderült a milliárdos csalási ügy bírósági irataiból – írta meg a Magyar Nemzet.

„Teljesen rendben van minden” – ezzel a kijelentéssel nyugtatta az elmúlt évek egyik legnagyobb csalási botrányának áldozatait Magyar Péter bizalmasa, aki a legszűkebb stáb tagja is volt, miután a bűnszervezet vezetőjét már letartóztatták. 

Az üggyel kapcsolatban több tanú is beszélt erről a bírósági eljárás során.Az iratokban az is szerepel, hogy S. Mária az egyik károsultat azzal tévesztette meg a piramisjáték összeomlása előtt, hogy ő maga is befektetett az üzletbe, így senkien nem kell aggódnia.

Egy másik áldozat pedig arról számolt be, hogy a csalási ügy főkolomposának letartóztatása után a nő aktívan részt vett az ügyletek folytatásában.

Volt olyan személy is, akit nem sikerült becsapni, mivel az illető jogi képviselője figyelmeztette ügyfelét nemcsak a csalás, hanem a pénzmosás gyanújára is.

Emlékezetes, hogy a bűnügy szálai egészen a 2010-es évekig nyúlnak vissza, és egy, a celebvilágban is ismert nagykátai ikerpárhoz vezetnek. F. Attila és testvére, valamint az általuk létrehozott banda, melynek tagja volt S. Mária is, számtalan embert vert át, köztük ismert személyiségeket és alvilági figurákat is. 

Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot gyűjtött össze „jó befektetést” ígérve, de csupán 1,5 milliárd forintot fizettek vissza a megtévesztett embereknek.

Az ügyben már jogerős döntés született, és a csalási botrány kiagyalóját tizenegy év börtönbüntetésre ítélték, bár F. Attila hamarosan szabadulhat. 

Magyar Péter bizalmasa, aki egyben élettársa édesanyja is, már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet töltött börtönben. 

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor_mortis
2024. május 21. 14:01
buckafej-2 2024. május 21. 11:03 Komcsik, hazaárulók, tolvajok, idegen országok ügynökei stb. Gratulálok, a baloldal ismét hozza a megszokott színvonalat. Elvtárs, ki is árusította ki az országot Kínának és a ruszkiknak?
Mich99
2024. május 21. 12:59
Egy bűnöző banda az egész! A Tisza pártnak egy bűnöző az elnöke, Poloska Peti csak a második alelnök. De azért saját bűnözőkkel veszi körbe magát...
Mich99
2024. május 21. 12:52
Nem, nem, nem is úgy volt, ezt csak aRogán mondja!
Aranykor
2024. május 21. 12:40 Szerkesztve
Ez segített megérteni a Méhész filmet. Ezen az esetén át értettem meg, hogy hogyan képesek valakik annyire átvágni embereket. Érdekes, hogy a filmben is volt politikai szál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!